Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Reuters: Θετικοί στο ενδεχόμενο αγοράς ελληνικών ομολόγων οι επενδυτές

ellada oikonomia 05454

Θετικοί στο ενδεχόμενο αγοράς ελληνικών ομολόγων εμφανίζονται οι διεθνείς επενδυτές, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.
Η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εξετάζει το ενδεχόμενο εξόδου στις αγορές το καλοκαίρι του 2017, με αρκετούς επενδυτές να δηλώνουν πρόθυμοι να αγοράσουν τα ελληνικά ομόλογα.
Η τελευταία φορά που η Ελλάδα βγήκε στις αγορές ομολόγων, ήταν το 2014. Λίγους μήνες αργότερα επήλθε η ρήξη μεταξύ της Αθήνας και των Βρυξελλών, με αποτέλεσμα την κατακρήμνιση των τιμών των ελληνικών ομολόγων.
«Από τότε όμως, έχουν αλλάξει πολλά» σχολιάζει το Reuters και προσθέτει: Τα τελευταία μακροοικονομικά μεγέθη αλλά και η προοπτική ένταξης της Ελλάδας στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), αναθερμαίνουν το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για τα ελληνικά ομόλογα.
«Πρέπει να δούμε ποιες είναι οι ευκαιρίες και ποιοι είναι οι κίνδυνοι» τονίζει ο Άντριου Ουίλσον, αναλυτής της Goldman Sachs Asset Management, ο οποίος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αγοράς πρόσθετου ελληνικού χρέους.
«Το περιβάλλον των χαμηλών επιτοκίων είναι ένας από τους λόγους που εξετάζουμε να επενδύσουμε στο ελληνικό χρέος» σημειώνει από την πλευρά της JP Morgan Asset Management, ο Ντέιβιντ Ταν.
«Θα πρέπει να ετοιμαστούμε να εξετάσουμε πιθανή επένδυση στα ελληνικά ομόλογα» συμπληρώνει, ενώ κάνοντας ειδική μνεία στην περίπτωση του 2014, επισημαίνει ότι «παρότι πρέπει να μαθαίνουμε από το παρελθόν, οφείλουμε να προχωρούμε προς τα μπροστά».
Σύμφωνα με το Reuters, οι πιο τολμηροί επενδυτές - δηλαδή τα hedge funds - έχουν ήδη, αποτιμήσει διάφορες ευκαιρίες στην Ελλάδα, όπως οι τραπεζικές μετοχές, για τις οποίες εκτιμούν ότι σύντομα θα ανακάμψουν.
Πηγή: naftemporiki.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter