Δευ04292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Η αγορά του ΟΛΠ από την Cosco του 67% προσελκύει και άλλες επενδύσεις»

pitsiorlas 05n2

Η αγορά από την κινεζική Cosco του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) προσελκύει και άλλους ξένους επενδυτές στον τομέα μεταφορών της Ελλάδας, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου), Στέργιος Πιτσιόρλας, σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg. «Η Ελλάδα είναι η πρώτη επιλογή, αναφορικά με τις μεταφορές, της Κίνας, η οποία θέλει ένα άνοιγμα στη Δύση και βλέπει την Ελλάδα ως γέφυρα», δήλωσε ο κ. Πιτσιόρλας, προσθέτοντας: «Οι μεταφορές είναι ανταγωνιστικός τομέας και η κινεζική παρουσία στο λιμάνι του Πειραιά δημιουργεί την ανάγκη και σε άλλους να έχουν παρουσία στην Ελλάδα».

Οι δεσμευτικές προσφορές για την αγορά του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) αναμένονται στα τέλη Οκτωβρίου ή τις αρχές Νοεμβρίου, σημείωσε ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ. Ενδιαφέρον για το πακέτο αυτό έχουν εκφράσει εταιρείες από το Ντουμπάι, τις Φιλιππίνες, την Ιαπωνία, τη Γερμανία, τη Δανία, την Ελβετία και ιδιαίτερα τη Ρωσία, πρόσθεσε ο ίδιος, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ήταν βασικό στοιχείο και των τριών προγραμμάτων βοήθειας της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ. Η Ελλάδα αναμένει να επιτύχει τον στόχο του 2016 για έσοδα 2,2 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις, με τον στόχο για έσοδα 6 δισ. ευρώ έως το 2018 να είναι εφικτός, αναφέρει το δημοσίευμα. «Εάν κρίνουμε από φέτος, το Ταμείο και το πρόγραμμά του ήταν το βασικό στοιχείο για να γίνει πιο θετική η στάση των πιστωτών», δήλωσε ο κ. Πιτσιόρλας, προσθέτοντας ότι δημιούργησε ένα ευνοϊκό περιβάλλον και βοήθησε τη θέση της κυβέρνησης στις συζητήσεις με τους εταίρους της.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter