Κυρ04282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Minoan Group: «Πράσινο φως» για την επένδυση στη Σητεία Κρήτης

minoan group plc

Το «πράσινο φως» για τη δημιουργία τουριστικών υποδομών στη Σητεία Κρήτης έλαβε ο Όμιλος Minoan Group Plc, ο οποίος στοχεύει στη δημιουργία ενός - υψηλής ποιότητας - τουριστικού προορισμού, δυναμικότητας 1.936 κλινών, σε μια έκταση περίπου 22.120 στρεμμάτων.

Όπως επισημαίνει η Minoan Group, η οποία είναι εισηγμένη στη χρηματιστηριακή αγορά ΑΙΜ του Λονδίνου, πέρα από τις κλασικές εγκαταστάσεις διαμονής και εστίασης των επισκεπτών, το σχέδιο της εταιρείας περιλαμβάνει και ειδικές τουριστικές υποδομές για την προσέλκυση τουρισμού υψηλής ποιότητας και ετήσιας διάρκειας όπως γκολφ και spa, καθώς επίσης πλήθος υποδομών, ανοικτών στην τοπική κοινωνία και δράσεις για την ανάδειξη του φυσικού και του πολιτιστικού περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζονται ανοικτές ξενοδοχειακές υποδομές, υπαίθριο θέατρο, αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά και βιολογικές καλλιέργειες, εργαστήρια παραγωγής τοπικών προϊόντων και χειροτεχνίας, βοτανικός κήπος, περίπτερα ενημέρωσης, δίκτυο μονοπατιών και πολιτιστικών διαδρομών. Οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις θα υλοποιηθούν σε ειδικά οριοθετημένη περιοχή περίπου 9.000 στρεμμάτων, το 75% της οποίας θα παραμείνει αδόμητο, η οποία πλαισιώνεται από ειδική ζώνη προστασίας 13.000 στρεμμάτων.

Όπως τονίζεται, πρόκειται για μια μοναδικής ηπιότητας επένδυση, αφού αναλογεί 1 κλίνη ανά 11 στρέμματα, μέγιστης συνολικής δόμησης 108.000 τ.μ. που θα υλοποιηθεί συνεκτικά και σε θύλακες, με τρόπο απόλυτα προσαρμοσμένο στο ανάγλυφο της περιοχής. Η λειτουργία των εγκαταστάσεων θα υποστηρίζεται από σύγχρονες τεχνικές ορθής διαχείρισης φυσικών πόρων και βέλτιστης αειφορικής επίδοσης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, αναμένονται σημαντικής εντάσεως επιπτώσεις στη συνολική εθνική οικονομία, βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας σε περιφερειακό επίπεδο και αύξηση της απασχόλησης με τη δημιουργία 1.200 άμεσων ισοδύναμων θέσεων εργασίας και 2.000 έμμεσων θέσεων εργασίας σε συναφείς κλάδους.

Ο Κρίστοφερ Έγκλετον, πρόεδρος της Minoan Group Plc., δήλωσε τα εξής: Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που η επένδυσή μας στην περιοχή της Σητείας υιοθετήθηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση με τον πλέον επίσημο τρόπο με την έκδοση του από 7 Μαρτίου 2016 Προεδρικού Διατάγματος. Ευχαριστούμε τους συμβούλους μας και την Ελληνική Κυβέρνηση που αξιολόγησε την επένδυσή μας και προσδιόρισε τον τρόπο ανάπτυξής της μέσω του εκδοθέντος προεδρικού διατάγματος, σε μια εποχή που η Ελλάδα μάχεται για πολλά μεγάλα και σημαντικά θέματα.

 

Πηγή: www.naftemporiki.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter