Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εξώδικα στέλνει η ΠΝΟ για τα οικογενειακά επιδόματα ΕΛΟΕΝ

0ΠΝΟ4

Εξώδικα στέλνει η ΠΝΟ για την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων ΕΛΟΕΝ σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη σε έκτακτη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της. Στη σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδία αναφέρονται τα ακόλουθα: «Σήμερα Πέμπτη στις 07/03/2024 συνεδρίασε εκτάκτως η εκτελεστική επιτροπή της Π.Ν.Ο με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την καταβολή οικογενειακών επιδομάτων από τον ΕΛΟΕΝ (Ειδικός Λογαριασμός Οικογενειακών Επιδομάτων).
Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΝΟ, κ. Εμμανουήλ Τσικαλάκης, ενημέρωσε τη Διοίκηση για την έκτακτη συνάντηση που είχε χθες στις 06/03/2024 στο Υπουργείο Εργασίας με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κα. Δόμνα Μιχαηλίδου και υπηρεσιακούς παράγοντες. Αφορμή της συνάντησης αυτής ήταν η αιφνιδιαστική ενέργεια υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου με την πολιτική κάλυψη της Δόμνας Μιχαηλίδου που με διάφορα «τερτίπια» προσπαθούν να απαγορεύσουν την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων στους δικαιούχους Ναυτικούς και τις οικογένειες τους. Μεθοδεύουν όπως φαίνεται «οι σοφοί» που κατοικοεδρεύουν στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να βρουν τρόπους να υφαρπάξουν το αποθεματικό που διαθέτει ο ΕΛΟΕΝ (πάνω από 60 εκατομμύρια ΕΥΡΩ) όπως είχαν υφαρπάξει το 2013 (35 εκατομμύρια ΕΥΡΩ), στρουθοκαμηλίζοντας όπως είναι η πάγια τακτική τους, ότι τα χρήματα αυτά δεν τους ανήκουν.
Υπενθυμίζουμε σε αυτούς, στον κύριο Πρωθυπουργό αλλά και σύσσωμη την κυβέρνηση ότι τα χρήματα του ΕΛΟΕΝ είναι χρήματα που παρακρατούνται από τον μισθό των Ναυτεργατών και ένα ποσοστό καταβάλλεται από τους πλοιοκτήτες. Ουδεμία σχέση έχει το κράτος με τα χρήματα αυτά.
Η Ε.Ε αποφάσισε:
1. Την αποστολή εξωδίκων για την έναρξη κινητοποιήσεων
2. Την άμεση ενημέρωση με όλα τα πρόσφορα μέσα καθώς και με την φυσική παρουσία στα πλοία των εκπροσώπων των Ναυτεργατών όλων των πρωτοβάθμιων κλαδικών οργανώσεων
3. Την καταληκτική ημερομηνία έναρξης της καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων στους δικαιούχους Ναυτικούς και τις οικογένειες τους την
21η Μαρτίου 2024
4. Με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να προχωρήσουν οι διαδικασίες της απορρόφησης του ΕΛΟΕΝ από την Εστία Ναυτικών όπως είχε συμφωνηθεί πέρυσι από τον τότε Υπουργό κ. Άδωνη Γεωργιάδη.
Επίσης, αποφασίστηκε η Νομική Υπηρεσία της Π.Ν.Ο να εξαντλήσει κάθε νομικό περιθώριο αλλά και ενέργεια ώστε να απαιτηθεί η επιστροφή των 35 εκατομμυρίων που υφαρπάχθηκαν.
Τέλος, η Π.Ν.Ο ξεκαθαρίζει ότι δεν θα επιτραπεί σε κανέναν και καμία να στερήσει από τουλάχιστον 9000 συναδέλφους μας, σε πρώτη φάση, τα οικογενειακά τους επιδόματα».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter