Κυρ04282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μετακομίζει η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λ.Σ

vatraxanthropoi ls

Μετακομίζει, χωρίς ακόμα να έχει οριστικοποιηθεί η ημερομηνία της συγκεκριμένης διαδικασίας, η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ειδικότερα μετά από περίπου 12 χρόνια θα εγκαταλείψει τις εγκαταστάσεις στον Άγιο Κοσμά και μεταφέρεται στο Σκαραμαγκά λόγω της ιδιωτικοποίησης των εγκαταστάσεων του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πυρετώδεις οι διεργασίες στο υπουργείο Ναυτιλίας και στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνική Ακτοφυλακή ενώ το θέμα έχει δρομολογηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ που είναι υπεύθυνο για την μεταφορά και οι σχετικές συζητήσεις γίνονται σε πολύ καλό κλίμα.

Το θέμα της μετακίνησης ξεκινά από το 2012 χωρίς ωστόσο από τότε μέχρι σήμερα να έχει γίνει κάτι. Τότε στο Νόμο 4062/2012 για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό προστέθηκε στο άρθρο 7 διάταξη που ανέφερε «ως προς το ακίνητο που βρίσκεται στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας ( ΕΑΚΝ ) Αγίου Κοσμά με τις επ' αυτού κτιριακές και άλλες εγκαταστάσεις τα εν γένει παραρτήματα και συστατικά του, συνολικής έκτασης 9.360,95 τ.μ., προσδιορίζεται κατά τα όριά του και εμφαίνεται με τα στοιχεία ΑΒΓΔ...ΧΨΩΑ (Παράρτημα 2) με χρονολογία Ιούνιος 2011 και κλίμακα 1:500, που θεωρήθηκε από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Στέγασης του Υπουργείου Οικονομικών και του οποίου αντίγραφο σε φωτοσμίκρυνση δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, το οποίο χρησιμοποιείται από τη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ., το ΤΑΙΠΕΔ υποχρεούται να εξεύρει και παραχωρήσει στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου παραθαλάσσια έκταση ίση τουλάχιστον προς αυτήν που σήμερα κατέχει το Λιμενικό Σώμα με σκοπό τη μεταφορά σε αυτήν της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λ.Σ. - ΕΛ. ΑΚΤ., με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου. Το κόστος κατασκευής των νέων εγκαταστάσεων αναλαμβάνεται από το ΤΑΙΠΕΔ και η ολοκλήρωσή τους προηγείται της αποδέσμευσης του χώρου από το Λιμενικό Σώμα.»

Σύμφωνα με συνδικαλιστικούς εκπροσώπους του Λιμενικού Σώματος οι νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις της ΜΥΑ θα διαμορφωθούν σε χώρο που έχει παραχωρήσει το Πολεμικό Ναυτικό δίπλα από αυτές της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών και το κόστος έχει υπολογιστεί στα 12,7 εκατομμύρια ευρώ.

 

Πηγή: www.tovima.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter