Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ερευνα για τα ελληνικά δικαστήρια από το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο

chamber of commerce180 94620 2343G3 b

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Πολιτειακών Δικαστηρίων των ΗΠΑ (National Center for State Courts) πραγματοποιεί μια έρευνα με σκοπό να αξιολογήσει τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες του ελληνικού δικαστικού συστήματος και να σκιαγραφήσει την αντίληψη που έχουν για την ελληνική δικαιοσύνη όχι μόνο οι ίδιοι οι λειτουργοί της (δικαστές, δικηγόροι, γραμματείς) αλλά και το ευρύτερο κοινό, οι επιχειρηματίες, οι δημοσιογράφοι και απλοί ιδιώτες. Οι δυο φορείς πιστεύουν ότι τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας θα συνδράμουν στην συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων, η Ελλάδα να επανεξετάσει το δικανικό της σύστημα προκειμένου να γίνει πιο αποτελεσματικό και να μειωθούν τα κόστη και οι μεγάλες χρονικές καθυστερήσεις.

Σκοπός της έρευνας είναι να αναδειχθούν τα προβλήματα που μαστίζουν την δικαιοσύνη, ώστε στη συνέχεια να προταθούν λύσεις που θα βελτιώσουν την κατάσταση που επικρατεί και θα ενισχύσουν την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών προς το θεσμό της δικαιοσύνης.

Η έρευνα πραγματοποιείται με την βοήθεια εξειδικευμένων ερωτηματολογίων που αφορούν σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών. Τα ερωτηματολόγια είναι διατυπωμένα στα Ελληνικά και Αγγλικά και θα είναι ανοικτά για συμπλήρωση μέχρι τις 5 Αυγούστου.

Η πρόσβαση στα ερωτηματολόγια γίνεται μέσα από την παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://www.amcham.gr/survey-questionnaires-main/

 

Πηγή: www.euro2day.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter