Κυρ04282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Δραπετσώνα :Στο Μαξίμου η απόφαση για το επιλιμένιο

ergostasio lipasmaton drapetsona 0

Όλα τα σενάρια παραμένουν πιθανά περί την αξιοποίηση του επιλιμένιου μετώπου της Δραπετσώνας το οποίο εξαιρέθηκε προσφάτως από την διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ καθώς οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό.


Σύμφωνα με τα στοιχεία στη σύσκεψη θα κληθούν να λάβουν μέρος οι συναρμόδιοι υπουργοί αλλά και φορείς της Αυτοδιοίκησης που «πρωτοστάτησαν» για την απόσχιση τμήματος της εν λόγω έκτασης που «ανήκει» στον ΟΛΠ προκειμένου να εξεταστεί το πώς και υπό ποίες συνθήκες σε αυτή την έκταση θα «πραγματωθούν τα όνειρα της Αυτοδιοίκησης για την ανάπλαση της περιοχής που θα προβλεφθεί με ειδική νομοθετική ρύθμιση. Να σημειωθεί ότι το θέμα της ανάπλασης της εν λόγω έκτασης «εκκρεμεί» για χρονική περίοδο άνω της εικοσαετίας καθώς το διάστημα αυτό, και παρά το γεγονός ότι το φώς της δημοσιότητας είδε πληθώρα σχεδίων περί την αξιοποίηση κοινή κατάληξη ήταν τα σχέδια αυτά να μένουν «επί χάρτου» με την συνειδητοποίηση ότι απαιτούνταν τεράστια κονδύλια. Που δεν υπήρχαν και επί του προκειμένου με την κατάσταση της οικονομίας μάλλον δύσκολα θα εξευρεθούν αν και αυτό το θέμα μάλλον θα αποτελέσει και ένα εκ των αντικειμένων της σύσκεψης.
Με την ειδική νομοθετική ρύθμιση, πάντα κατά πληροφορίες, θα ακυρωθεί η δυνατότητα που προέβλεπε ο νόμος 4277/14 για ανάπτυξη ελαφρών μεταποιητικών δραστηριοτήτων και χώρων ανάπτυξης γενικότερων οικονομικών δραστηριοτήτων ενώ θα ορίζεται χαμηλός συντελεστής δόμησης με αδόμητους χώρους για κοινόχρηστες χρήσεις και χρήσεις αναψυχής. Στον ίδιο σχεδιασμό πάντως γίνεται λόγος και για ανάπτυξη της διασύνδεσης με μέσο σταθερής τροχιάς που παραπέμπει σε τραμ και με την ευρεία έννοια σε τρόλεϊ αν και όπως προαναφέρθηκε όλα θα αποφασιστούν στην «κρίσιμη» σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό και εφ όσον έχει προηγηθεί επιτόπια σύσκεψη προετοιμασίας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter