Κυρ04282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΠΕΝΕΝ: Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ

Ntalakogiorgos 2012

Κάλεσμα συμμετοχής στην προγραμματισμένη για τις 22 Ιουλίου συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, απευθύνει με ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού. Στην σχετική ανακοίνωση της, η ΠΕΝΕΝ αναφέρει τα ακόλουθα:

«Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ απευθύνει ενωτικό και αγωνιστικό κάλεσμα στα μέλη της και σε όλο τον Ναυτεργατικό κόσμο της χώρας μας να πάρουν μαζικά μέρος στην συγκέντρωση που έχει ανακοινώσει η ΑΔΕΔΥ για τις 22/7/2015 για να

διαδηλώσουμε ενάντια στο νέο καταστροφικό μνημόνιο που συμφώνησε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τους τοκογλύφους δανειστές.

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ (πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) όπως είναι γνωστό προσχώρησε στο μαύρο και αντιδραστικό μέτωπο του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου και μαζί του συμπορεύτηκε στο επαίσχυντο Ναι στο πρόσφατο δημοψήφισμα. Απέδειξε για πολλοστή φορά ότι αποτελεί ξένο σώμα για το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα γράφοντας μια από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία του εργατικού κινήματος.

Η ηγετική ομάδα της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ περιφρονώντας το γενναίο και μεγαλειώδες Όχι του ελληνικού λαού συμπορεύτηκε με τους ηττημένους του δημοψηφίσματος και από κοινού (με την υψηλή καθοδήγηση και εποπτεία του ευρωπαϊκού ιερατείου) κατέληξαν σε μια νέα σφαγιαστική για τον λαό συμφωνία η οποία συνεχίζει τις μνημονιακές πολιτικές ρίχνοντας και πάλι τα δυσβάστακτα βάρη στις πλάτες του λαού και των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός καλούνται να αντιμετωπίσουν με τον αγώνα τους το νέο μνημόνιο και την αντιλαϊκή επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων του.

Στην κατεύθυνση αυτή πρέπει να σχεδιασθεί και να οργανωθεί η πάλη της εργατικής τάξης για να μην ευοδωθούν οι στρατηγικές επιλογές και επιδιώξεις του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου οι οποίες οδηγούν στην παραπέρα φτωχοποίηση και εξαθλίωση των εργαζομένων, της μικρομεσαίας αγροτιάς, των συνταξιούχων, των ανέργων και της νεολαίας.

Ο συντονισμός και η κλιμάκωση των αγώνων πρέπει να γίνει σε πανελλαδική κλίμακα από όλους τους χώρους δουλειάς και για τον σκοπό αυτόν πρέπει να πρωτοστατήσουν τα πρωτοβάθμια αγωνιστικά Σωματεία ο ρόλος των οποίων πρέπει να είναι πρωταγωνιστικός την επόμενη χρονική περίοδο.

Έχουμε την δύναμη, είναι στο χέρι μας να αποκρούσουμε την λυσσαλέα επίθεση των τροϊκανών, του μεγάλου κεφαλαίου, των πολιτικών εκπροσώπων τους στην χώρα μας (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – ΝΔ - ΠΟΤΑΜΙ – ΠΑΣΟΚ) που μεθοδεύουν την διάλυση και την καταστροφή της χώρας , του λαού και των εργαζομένων».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter