Δευ04292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σύσκεψη για τις επιπτώσεις από τη ροή μεταναστών και προσφύγων προς τη Λέσβο

metanastes lesvos674

Σύσκεψη με θέμα τις επιπτώσεις από τη ροή μεταναστών και προσφύγων προς τη Λέσβο πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, μετά από πρόσκληση του γγ Ιωάννη Γιαννέλλη Θεοδοσιάδη. Σε αυτήν παρευρέθηκαν υπηρεσιακοί παράγοντες της Γενικής Γραμματείας, ο διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, ο διευθυντής του ΠΕΔΥ Μυτιλήνης καθώς και εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, του Ερυθρού Σταυρού, του ΕΚΑΒ, της ΗΛΙΑΚΤΙΔΑΣ, των Γιατρών χωρίς Σύνορα και των Γιατρών του Κόσμου, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Μυτιλήνης και του Συλλόγου Ιατρών Νοσοκομείου Μυτιλήνης καθώς και του Ιατρικού Συλλόγου Μυτιλήνης. Στο Γενικό Γραμματέα ετέθησαν τα εξής θέματα:

- Η μεταφορά του αυτοκινήτου, που διατέθηκε στο Δήμο Λέσβου από το ΚΕΕΛΠΝΟ, στο χώρο του Κολυμβητηρίου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σαν Κέντρο Ενημέρωσης των μεταναστών καθώς και διαχείρισης ιατρικών περιστατικών.

Ο γγ επικοινώνησε με τον δήμαρχο Λέσβου, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, τον υπολιμενάρχη Μυτιλήνης και άλλους αρμόδιους φορείς, και δόθηκε άμεσα η εντολή της μεταφοράς του βαν στον εν λόγω χώρο.
- Από τον διευθυντή του ΠΕΔΥ Μυτιλήνης τέθηκε το θέμα της λειτουργίας του σε 24ωρη βάση, προκειμένου να συνδράμει στην πρωτοβάθμια περίθαλψη των μεταναστών.

Ο κ. Γιαννέλλης επικοινώνησε άμεσα με τον διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ Νίκο Καρβούνη, ο οποίος δέχθηκε την εισήγησή του και σε συνεννόηση με τον διευθυντή του ΠΕΔΥ θα δοθεί λύση στο θέμα.
Τέλος, ο κ. Γιαννέλλης επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ και του έθεσε το θέμα της υπογραφής σύμβασης με δύο ή περισσότερους γιατρούς που θα προτείνει ο Ιατρικός Σύλλογος, για το χώρο υποδοχής στο χώρο του Κολυμβητηρίου, τη δαπάνη των οποίων θα καλύψει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Επίσης, συζητήθηκαν και άλλα διάφορα επείγοντα θέματα που αφορούν τους μετανάστες και δόθηκαν οι απαιτούμενες οδηγίες.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter