Δευ04292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συμμετοχή του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Συνοριακής Φύλαξης 2015

sinoriaki fylaxi ls

Την Πέμπτη 21/05/2015 στη Βαρσοβία, διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Frontex, για 6η συνεχόμενη χρονιά, ο εορτασμός της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Συνοριακής Φύλαξης (ED4BG)» όπου προβάλλεται το έργο των Αρχών Επιτήρησης Συνόρων των Κ-Μ Ε.Ε. και επιδιώκεται η σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων και η ανταλλαγή εμπειριών - βέλτιστων πρακτικών με στόχο την προαγωγή του πνεύματος συνεργασίας και αλληλεγγύης. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε έκθεση με τη συμμετοχή 39 Εθνικών Αρχών Φύλαξης Συνόρων από 28 Κ-Μ Ε.Ε. και Ενιαίου Χώρου Schengen καθώς και 22 Ευρωπαϊκών, Διεθνών και Άλλων Οργανισμών.

Το ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ συμμετείχε για άλλη μία φορά με ξεχωριστό περίπτερο προβάλλοντας το πολύπλευρο έργο του και αναδεικνύοντας τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν καθημερινά τα στελέχη του στην κοινωνία των Αρχών επιβολής του νόμου σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο. Το σημείο προβολής του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ έτυχε ιδιαίτερα αυξημένης επισκεψιμότητας και θετικών σχολίων από τους παρευρισκόμενους, ενώ το τίμησαν με την παρουσία τους ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ε.Ε., κος Δημήτρης Αβραμόπουλος συνοδευόμενος από τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Οργανισμού κο Fabrice Leggeri.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων στον εξωτερικό χώρο του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν επίσης επιδείξεις αστυνομικών σκύλων από 5 επιλεγμένους εκπαιδευτές από το σύνολο των πιστοποιημένων εκπαιδευτών του FRONTEX μεταξύ των οποίων ήταν και στέλεχος της Δ/νσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου (ΔΙΔΙΝΑΛ) του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ η εμφάνιση του οποίου συγκέντρωσε ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και επιδόσεων.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter