Δευ04292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Οι τεχνολογικές εξελίξεις υποστηρίζουν τις «έξυπνες πόλεις»

kokkalis petros 02

Η παρούσα δημοτική αρχή έχει ένα συγκεκριμένο όραμα, το οποίο είναι η ανάδειξη του Πειραιά σε ένα σύγχρονο διεθνές ναυτιλιακό και τουριστικό κέντρο, δημιουργώντας θέσεις εργασίας, πλούτο και ευημερία για τους Πειραιώτες. Τούτο επεσήμανε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος τοπικής οικονομικής ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας, Πέτρος Κόκκαλης, στο πλαίσιο του Συνεδρίου Καινοτομίες και Τεχνολογίες που χτίζουν «έξυπνες πόλεις».

Ο κ. Κόκκαλης αναφέρθηκε στις ιστορικές καταβολές του Πειραιά σημειώνοντας ότι ο Πειραιάς χρησιμοποίησε εκείνη την εποχή την πλέον προωθημένη τεχνολογία «Innovation» για την ανάπτυξη του πιο γρήγορου πολεμικού πλοίου το οποίο και ουσιαστικά ώθησε σε μια μορφή εφαρμογής πάνω στο οποίο στηρίχτηκε η θαλασσοκρατορία της Αθήνας και βέβαια όλα τα άλλα τα μεγαλειώδη της Αθηναϊκής Δημοκρατίας.

Σήμερα στον Πειραιά, παρατήρησε ο κ. Κόκκαλης, έχουμε μια διαφορετική κατάσταση. Έχουμε μια πόλη στο μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου, όσον αφορά τη διακίνηση επιβατών, τόσο ακτοπλοϊκά όσο και στην κρουαζιέρα και ένα ταχέως αναπτυσσόμενο λιμάνι στο χώρο των εμπορευματοκιβωτίων, αλλά η πόλη μαστίζεται από την ανεργία με τους υψηλότερους δείκτες σε όλη την Ελλάδα και βέβαια σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η παρούσα δημοτική αρχή τόνισε έχει ένα συγκεκριμένο όραμα που είναι η ανάδειξη του Πειραιά σε ένα διεθνές ναυτιλιακό και τουριστικό κέντρο όπου το κλειδί στην υπόθεση θα είναι η ανάπτυξη η δημιουργία θέσεων εργασίας όπως όλα αυτά βέβαια περιγράφονται στους άξονες της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης.

Στους άξονες αυτούς συνέχισε, η «έξυπνη πόλη» συνδέεται με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής την ενέργεια και τις μεταφορές που αποτελούν μια συγκεκριμένη πολιτική.

Αλλά όλα αυτά παρατήρησε απαιτούν αι χρηματοδότηση για να σημειώσει ότι έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες ένταξης σε μια ευρωπαϊκή σύμπραξη καινοτομίας που αποτελεί ένα χώρο συζήτησης διαφόρων «industries», «Academia» και ΟΤΑ και «Government» για να καταστεί δυνατή η εφαρμογή.

Κάποιων από τις πάρα πολλές λύσεις που υπάρχουν και είναι ικανές να αλλάξουν την αποτελεσματικότητα της πόλης και να βελτιώσουν τη ποιότητα ζωής των κατοίκων της.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter