Δευ04292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ενίσχυση με σύγχρονο σκάφος του Λιμενικού ζητά ο δήμαρχος Κω

cbe6e113f8db469c896aacf1eadc1bed

Με επιστολή που απέστειλε προς τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Θοδωρή Δρίτσα και τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχο Αθανάσιο Αθανασόπουλο, ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης ζητά να εγκατασταθεί στην Κω το ένα από τα έξι σύγχρονα περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος. Ο δήμαρχος Κω επισημαίνει ότι η αίσθηση που υπάρχει στους πολίτες, μετά τις μαζικές αφίξεις παράνομων μεταναστών, είναι ότι τα θαλάσσια σύνορά μας είναι ανοχύρωτα. Τονίζει επίσης ότι οι δυνάμεις της Frontex είναι απούσες από την περιοχή με αποτέλεσμα οι δουλέμποροι να είναι ανενόχλητοι.

Ο Γ.Κυρίτσης ζητά το ένα περιπολικό σκάφος μήκους 25 μέτρων, από τα έξι σύγχρονα που προμηθεύεται το Λιμενικό Σώμα, να εγκατασταθεί στην Κω και να διατεθεί για τις ανάγκες φρούρησης και προστασίας των θαλάσσιων συνόρων μας αλλά και την πάταξη της λαθρομετανάστευσης.

Ο δήμαρχος Κω αναφέρει ακόμη ότι έχει ήδη παραληφθεί το πρώτο από τα έξι νέα και σύγχρονα αυτά περιπολικά σκάφη και οι ανάγκες επιβάλλουν να καλύψει το κενό ασφαλείας που υπάρχει στη θαλάσσια περιοχή της Κω.

 

Πηγή: www.in.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter