Δευ04292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Διευκρινίσεις για τη μεταναστευτική πολιτική έδωσε ο Δρίτσας

limeniko metanastes 5353

Δεν υπάρχει πολιτική για ανοιχτές πόρτες όσον αφορά στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, διευκρίνισε νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας, αναφερόμενος στο επίκαιρο θέμα των ημερών.


Ο υπουργός τόνισε ότι το λιμενικό συνεχίζει να κινείται με βάση προγενέστερες εγκυκλίους και τόνισε ότι το συγκεκριμένο θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής είναι εξαιρετικά λεπτό και ιδιαζόντως σοβαρό για να τυγχάνει υψηλών τόνων αντιπολίτευσης όταν πρόκειται, όπως τόνισε, για ένα θέμα που αφορά το σύνολο της ΕΕ και την πολιτική που ασκεί αυτή.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στις αποφάσεις της χθεσινής σύσκεψης η οποία έγινε υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, ενώ τόνισε ότι όλα θα κινηθούν με βάση την κείμενη νομοθεσία αλλά και τις συνθήκες τις οποίες έχει επικυρώσει η χώρα καθώς κάτι διαφορετικό θα δημιουργούσε επιπρόσθετα προβλήματα.

Ο κ. Δρίτας είπε ότι το Λιμενικό συνεχίζει να δίνει τη μάχη του χωρίς να έχει πολλά μέσα ενώ δοθείσης ευκαιρίας αναφέρθηκε και στο ζήτημα του ΕΣΠΑ λέγοντας ότι για μια σειρά λόγους δεν αξιοποιήθηκαν κονδύλια του μεταξύ των οποίων και κονδύλια που αφορούσαν τη δημόσια ναυτική εκπαίδευση και ιδιαίτερα τις ΑΕΝ με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τον ευαίσθητο αυτό τομέα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter