Δευ04292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στην «κατάψυξη» ξανά η χώρα

xionia 000

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει πολλές περιοχές της χώρας τα επόμενα 24ωρα, με χιονοπτώσεις και στην Αττική. Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ, τις νυχτερινές ώρες θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις ιδιαιτέρα έντονες στην ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Αττικής και Βοιωτίας), τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και θα συνεχιστούν κατά περιόδους την Τρίτη, ενώ από το απόγευμα της Τετάρτης σταδιακά θα ασθενήσουν.

Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και αύριο Τρίτη, στην Αττική, ενώ από το απόγευμα της Τετάρτης σταδιακά θα ασθενήσουν.
Οι θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές το επόμενο τριήμερο κυρίως στην κεντρική και βόρεια χώρα. Παγετός θα σημειωθεί ιδιαιτέρα ισχυρός και κατά τόπους ολικός (ενδεικτικές ελάχιστες τιμές από μείον 25 (-25) ως μείον 10 (-10) βαθμούς κελσίου).

Το προσωπικό και τα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν τεθεί σε ετοιμότητα, με εντολή του υπουργού Εθνικής Αμύνης Ν. Δένδια, έπειτα από εισήγηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι προσεκτικοί μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.
Σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού, οι οδηγοί θα πρέπει να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες όπου απαιτείται, να κινούνται με χαμηλή ταχύτητα και να κρατούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα.

Επίσης, όσοι πρόκειται να μετακινηθούν θα πρέπει να ενημερώνονται διαρκώς για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

Η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κρίνεται απαραίτητη σε:

- σημεία του οδικού δικτύου της Βόρειας Ελλάδας και

-της Θεσσαλίας

- Στο νομό Πέλλας, στο Δημοτικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Βεγορίτιδας του Δήμου Έδεσσας, συμπεριλαμβανομένης της επαρχιακής οδού Άρνισσας - Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρρας, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των Δημοτικών Ενοτήτων Αριδαίας και Εξαπλατάνου του Δήμου Αλμωπίας από την Τ.Κ. Φουστάνης έως τα όρια με το Νομό Κιλκίς και στην επαρχιακή Οδό Κερασιάς - Χιονοδρομικό Κέντρο «Βόρρας».

-Στο νομό Χαλκιδικής, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Ιερισσού (Αρναία - Ταξιάρχης) και την επαρχιακή οδό Βαρβάρας-Ολυμπιάδας.

-Στο νομό Κιλκίς, στην επαρχιακή οδό Γουμένισσας-Μεγ. Λιβαδιών.

-Στο νομό Ημαθίας, στην δημοτική οδό Νάουσας - Τρία Πέντε Πηγάδια από 10o χλμ. έως 17ο χλμ. (χ/κ), την επαρχιακή οδό Νάουσας - Ροδοχωρίου από 10ο χλμ. έως 14ο χλμ., και τη δημοτική οδό Νάουσας - Σελίου από 10ο χλμ. έως 17ο χλμ. (χ/κ).

Στην Εγνατία οδό, καθώς και στο λοιπό εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

-Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στην εθνική οδό Φλώρινας - Κρυσταλλοπηγής (μέσω Βίγλας) από το 6ο έως 25ο χλμ., την επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από 20ό-30ό χλμ., την επαρχιακή οδό Αμυνταίου-Νυμφαίου από 18ο έως 21ο χλμ. και την επαρχιακή οδό Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 18ο -28ο χλμ.

-Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στην επαρχιακή οδό Καρδίτσας-Άρτας, από 38ο-61ο χλμ. θέση «Τύμπανος» και την επαρχιακή οδό Μουζακίου-Στεφανιάδας, από 10ο - 22ο χλμ. θέση «Αγ. Νικόλαος».
-Στον νομό Λάρισας, στις επαρχιακές Γόννων-Καλλιπεύκης, από 10ο-22ο χλμ, Ελάφους-Σκλήθρου, δημοτικού διαμερίσματος Καλλιπεύκης, με όρια νομό Πιερίας, στο ύψος Παλαιού Παντελεήμονα.

Στη Ροδόπη, λόγω υπερχείλισης υδάτων, διακόπηκε η συγκοινωνία στις διαβάσεις των ποταμών, Ποντικόρεμα-Λισσός, στο ύψος Αρριανών, Έβρενου-Ιασίου-Αετοκορυφή-Διώνη και Στρύμης-Λοφαρίου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter