Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πωλείται έναντι 18 εκατ. ευρώ το «παλάτι του Σουνίου»: Ζητείται αγοραστής για την υπερπολυτελή βίλα του Παντελή Σφηνιά

vila-sfinia-660Ζητείται αγοραστής που θα διαθέσει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 18 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει την βίλα του εφοπλιστή Παντελή Σφηνιά, ο οποίος αυτοκτόνησε δύο μήνες μετά το τραγικό ναυάγιο του «Εξπρές Σάμινα» που ανήκε στην εταιρεία του.

Η υπερπολυτελής βίλα που εκτιμάται πως είναι το πιο ακριβό παραλιακό ακίνητο σε όλη την Αττική είναι κτισμένη πάνω σε μια χερσόνησο επιφάνειας 11.700 τ.μ., ενώ περιλαμβάνει ακίνητο με συνολική επιφάνεια 1.522 τ.μ. . Το κεντρικό σπίτι είναι 587 τ.μ. και περιλβάνει μεγάλους χώρους υποδοχής, τζάκια, κουζίνες, δωμάτιο για πλυντήρια -στεγνωτήρια, εσωτερικό ασανσέρ, επτά μπάνια, θερμαινόμενη πισίνα, με τον κατάφυτο κήπο να οδηγεί σε δύο παραλίες.

Εκτός από αυτά η βίλα περιλαμβάνει μονοπάτια μέσα σε ελιές, φοίνικες, κυπαρίσσια και βελανιδιές, έναν ξενώνα 61 τ.μ. και τρία ακόμη κτίσματα έκτασης 102 τ.μ., 107 τ.μ. και 112 τ.μ. . Το κτήμα περιλαμβάνει, ακόμη, γήπεδο βόλεϊ -μπάσκετ, γήπεδο τένις και ελικοδρόμιο.

Πως φτιάχτηκε το «παλάτι του Σουνίου» και πως βρέθηκε σε πλειστηριασμό

Η βίλα «Κάβο Ποσειδών» θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά και πολυτελή ακίνητα, ενώ απευθύνεται σε αγοραστές οι οποίοι θα έχουν αρκετά... φουσκωμένο πορτοφόλι.

Ο εφοπλιστής Παντελής Σφηνιάς είχε αγοράσει τη βίλα το 1985 από την Αννα Γουλανδρή και αφιέρωσε πολύ χρόνο και χρήματα για να κάνει τροποποιήσεις και να διαμορφώσει το ακίνητο όπως ο ίδιος επιθυμούσε. Την περίοδο όπου ο ίδιος, ως επικεφαλής της εταιρείας των Μινωικών Γραμμών και στη συνέχεια της Minoan Flying Dolphins, μεσουρανούσε στην ελληνική ναυτιλία διαμόρφωσε την υπερπολυτελή κατοικία του με τέτοιο τρόπο ώστε να θεωρείται ένα από τα πιο πολυτελή ακίνητα σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ωστόσο , η αυτοκτονία του εφοπλιστή είχε ως αποτέλεσμα η βίλα να εγκαταλειφθεί και το ακίνητο να υποστεί πολλές φθορές και διαβρώσεις, κυρίως από τη θάλασσα, αφού παρέμενε ασυντήρητο και ακατοίκητο, ενώ ο κήπος, ουσιαστικά καταστράφηκε.

Η οικογένεια του Παντελή Σφηνιά αδυνατούσε να συντηρήσει το σπίτι και αυτό βγήκε στο σφυρί από την Εθνική Τράπεζα. Το «παλάτι του Σουνίου» πέρασε στα χέρια της κατασκευαστικής ΑΤΕΣΕ Α.Ε. η οποία το κέρδισε σε πλειστηριασμό και το πήρε έναντι του ποσού των 7 εκατ. Ευρώ.

Η εταιρεία ανακαίνισε πλήρως το σπίτι, επενδύοντας αρκετά χρήματα, ωστόσο, αγοραστής, ακόμη, δεν έχει βρεθεί.vila-sfinia3

Σύμφωνα, λοιπόν, με αγγελία που μπήκε σε πολύ γνωστό μεσιτικό γραφείο, το ακίνητο πωλείται 18 εκατ. ευρώ, ποσό μειωμένο κατά 2 εκατ. από τα 20 εκατ. που ζητούνταν μέχρι πρότινος.

Μάλιστα, την τελευταία επταετία αρκετοί έδειξαν ενδιαφέρον για την αγορά της βίλας, ωστόσο, κανένας δεν έχει βάλει υπογραφή σε συμβόλαιο. Σύμφωνα με το protothema το ενδιαφέρον ήταν μέχρι στιγμής αποκλειστικά από ξένους κυρίως Αραβες και Ρώσους, ωστόσο, κανένα ντηλ δεν έχει ολοκληρωθεί.

Παντελής Σφηνιάς: Ο εφοπλιστής «τσάρος» και το τραγικό τέλος

Ο Παντελής Σφηνιάς, γεννημένος το Ρέθυμνο, υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς επαγγελματίες στον χώρο της ναυτιλία. Το 197 πρωτοστάτησε στην ίδρυση της εταιρείας λαϊκής βάσης Μινωικές γραμμές. Κατάφερε να εξαπλώσει τις Μινωικές γραμμές στην Αδριατική θάλασσα και να τις καταστήσει ισχυρές στο χώρο της ακτοπλοΐας. Πρωτοστάστησε στην ίδρυση της Minoan Flying Dolphins (μετέπειτα Hellenic Seaways), θυγατρικής εταιρεία των Μινωικών γραμμών, της οποίας υπήρξε Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος.

Ομως στις 26 Σεπτεμβρίου του 2000, ανοιχτά της Πάρου και συγκεκριμένα στη βραχονησίδα Πόρτες το Επιβατηγό/Οχηματαγωγό πλοίο της νέας εταιρείας Εξπρές Σαμίνα (πρώην "Γκόλντεν Βεργίνα") ναυάγησε με αποτέλεσμα τον πνιγμό ογδόντα ένα επιβατών σε μια από τις πιο μεγάλες ναυτικές τραγωδίες στην ιστορία της χώρας. Δύο μήνες μετά το ναυάγιο ο Παντελής Σφηνιάς αυτοκτόνησε πηδώντας από τον 6ο όροφο του γραφείου του, στην Ακτή Κονδύλη του Πειραιά.

Παντρεύτηκε 2 φορές. Από τον πρώτο γάμο απέκτησε 2 παιδιά τον Νίκο και τον Μηνά.

 

Πηγή: www.iefimerida.gr

 

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter