Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μεγάλες επενδυτικές τράπεζες δεσμεύονται να βοηθήσουν το Λονδίνο

londino 05423

Για τη συνεργασία τους, προκειμένου το Λονδίνο να διατηρήσει την ηγετική του θέση ως οικονομικό κέντρο, δεσμεύθηκαν, από κοινού, ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, George Osborne, με σημαντικές επενδυτικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των Goldman Sachs και JPMorgan, εν μέσω της αβεβαιότητας που έχει "πυροδοτήσει" η βρετανική ψήφος υπέρ του Brexit. Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Reuters, ανώτατα στελέχη από την Standard Chartered, την Bank of America Merrill Lynch, τη Morgan Stanley, αλλά και την Goldman Sachs και τη JPMorgan συναντήθηκαν με τον Osborne και προέβησαν στην υπογραφή μιας κοινής ανακοίνωσης, με την οποία και δεσμεύονται ότι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να βοηθήσουν το Λονδίνο να παραμείνει παγκόσμιο οικονομικό κέντρο.

"Η απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσουν από την Ε.Ε. ξεκάθαρα αποτυπώνει οικονομικές προκλήσεις, για τις οποίες είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε μαζί, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε", σημειώνεται στην ανακοίνωση.

"Σήμερα πραγματοποιήσαμε συνάντηση και συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε", αναφέρουν οι τράπεζες μαζί με τον υπουργό Οικονομικών, στην ανακοίνωση, επισημαίνοντας πως κοινός στόχος είναι "να βοηθήσουμε το Λονδίνο να διατηρήσει τη θέση του ως το σημαντικότερο παγκόσμιο οικονομικό κέντρο".

 

Πηγή: www.capital.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter