Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Απειλούν οι Χούθι

0ΠΝ7

Ο ηγέτης των Χούθι Mohammed Ali Al-Houthi έστειλε μήνυμα στους χειριστές πλοίων ότι ο στρατός των Χούθι δεν θα στοχεύσει πλοία που επιβεβαιώνουν ότι δεν θα κάνουν ισραηλινούς ελλιμενισμούς.
Ο Al-Houthi δήλωσε στο BBC: «Κάθε χώρα που εμπλέκεται με τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για την προστασία των ισραηλινών πλοίων θα χάσει τη θαλάσσια ασφάλειά της και θα στοχοποιηθεί».
Σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Al-Houthi είπε στους μεταφορείς ότι όλα τα πλοία που διέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα και το στενό Bab El-Mandeb «θα πρέπει να μεταδίδουν τις λέξεις, δεν έχουμε καμία σχέση με το Ισραήλ».
Σύμφωνα με τα στοιχεία φαίνεται ότι ορισμένοι πλοιοκτήτες, κυρίως πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου και δεξαμενόπλοια, έχουν πλέον καταστήσει σαφή τον προορισμό των πλοίων τους μέσω των συστημάτων παρακολούθησης AIS.
Στη Νέα Υόρκη, ο ΟΗΕ έχει προγραμματιστεί να ψηφίσει, σήμερα 10 Ιανουαρίου, ένα ψήφισμα που θα καταδικάζει και θα απαιτεί την άμεση παύση των επιθέσεων των Χούθι σε εμπορικά πλοία στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας.
Η τελευταία ψηφοφορία έρχεται λίγες μέρες αφότου ο νέος γενικός γραμματέας του ΙΜΟ Arsenio Dominguez καταδίκασε τις επιθέσεις στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, λέγοντας: «Τα πλοία πρέπει να επιτρέπεται να εμπορεύονται παγκοσμίως ανεμπόδιστα και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter