Δευ04292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

"Πράσινο φως" για τραπεζική συγχώνευση-μαμούθ του Άμπου Ντάμπι

90a01185020342529bf268cbc6460f00

Ένας τραπεζικός κολοσσός με περιουσιακά στοιχεία ύψους 175 δισ. δολαρίων θα είναι το αποτέλεσμα της συγχώνευσης της National Bank of Abu Dhabi και της First Gulf Bank που εγκρίθηκε από τα διοικητικά τους συμβούλια την Κυριακή. Σύμφωνα με το Reuters, η συμφωνία είναι μέρος του σχεδίου του εμιράτου να τονώσει την οικονομία του η οποία έχει πληγεί από τις χαμηλές τιμές πετρελαίου.

Με την ολοκήρωση της συγχώνευσης στο α' τρίμηνο του 2017, η νεά National Bank of Abu Dhabi θα γίνει μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, ανεβάζοντας τον ανταγωνισμό για την Qatar National Bank που μόλις απέκτησε την Finansbank.

Το deal έρχεται σε μια περίοδο που οι πλούσιες σε πετρέλαιο χώρες του Κόλπου κάνουν βήματα να διαφοροποιήσουν τις οικονομίες τους μετά τα δύο χρόνια χαμηλών τιμών πετρελαίου που μείωσαν δραστικά τα κρατικά έσοδα.

Με αθροιστική χρηματιστηριακή αξία 29,1 δισ. δολαρίων (στοιχεία έως 30 Ιουνίου), το νέο σχήμα θα ξεπεράσει μεγάλες τράπεζες όπως η βρετανική Standard Chartered, η Royal Bank of Scotland και η γαλλική Credit Agricole.

"Η προτεινόμενη συγχώνευση θα δημιουργήσει μια τράπεζα με χρηματοπιστωτική ισχύ, ειδίκευση και ένα παγκόσμιο δίκτυο που θα στηρίξει τις οικονομικές φιλοδοξίες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο εσωτερικό και θα προάγει τις αναπτυσσόμενες διεθνείς επιχειρηματικές σχέσεις της χώρας", ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωση οι δύο τράπεζες.

 

Πηγή: www.naftemporiki.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter