Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εγκρίθηκε η εξαγορά της BG από τη Shell

shell457 b b

Η Royal Dutch Shell πήρε έγκριση από τις κινεζικές αντιμονοπωλιακές αρχές για την ολοκλήρωση της εξαγοράς του ομίλου BG. Όπως τονίζει το Bloomberg, η εταιρία κατάφερε να ξεπεράσει και το τελευταίο ρυθμιστικό εμπόδιο πριν τη μεγαλύτερη συμφωνία που έχει υπογράψει ποτέ. Η έγκριση του κινεζικού Υπουργείου Εμπορίου έπεται παρόμοιων εγκρίσεων από αρχές της Βραζιλίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αυστραλίας. Οι δύο εταιρίες θα αναζητήσουν τώρα τη συγκατάθεση των μετόχων τους και σχεδιάζουν να ολοκληρώσουν τη συναλλαγή στις αρχές του 2016.

Εκτιμάται πως περίπου 2.800 θέσεις εργασίας –ή το 3% του συνολικού προσωπικού των δύο εταιριών- θα περικοπούν μετά την ενοποίηση, σύμφωνα με ανακοίνωση της Shell.

Η εξαγορά της BG από την ολλανδοβρετανική εταιρία εκτιμήθηκε περίπου στα 70 δισ. δολάρια τον Απρίλιο οπότε ανακοινώθηκε, ενώ τώρα επανεξετάζεται λόγω της πτώσης της τιμής του αργού κάτω των 40 δολαρίων το βαρέλι από περίπου 60 που ήταν τότε.

«Είναι μια σκληρή αγορά για όλες τις εταιρίες ενέργειας αυτή τη στιγμή, αλλά η Shell είναι πιθανό να προχωρήσει στη συμφωνία διότι πιστεύει σε υψηλότερες τιμές στο πετρέλαιο μακροπρόθεσμα», ανέφερε ο Iain Reid, αναλυτής του Macquarie Securities Group. «Η συμφωνία έχει νόημα για τη Shell και θεωρείται ως καλό πράγμα», υποστήριξε.

 

Πηγή: www.euro2day.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter