Κυρ04282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κυβερνοεπιθέσεις από τζιχαντιστές

1aaa

Σε κατάσταση αυξημένης εγρήγορσης βρίσκονται πλέον υψηλόβαθμα στελέχη που χειρίζονται συστήματα ασφαλείας ηλεκτρονικών υπολογιστών μετά και από την καταγραφή του τρίτου κατά σειρά επεισοδίου κυβερνοεπίθεσης που αποδίδεται σε τζιχαντιστές.


Σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία εκτός λειτουργίας βρίσκεται σήμερα ο ιστότοπος του αεροδρομίου του Χόμπαρτ στη νήσο της Τασμανίας (νότια Αυστραλία) αφού χάκερ διέπραξαν κυβερνοεπίθεση θέλοντας να εκφράσουν την υποστήριξή τους στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ, σύμφωνα με την αστυνομία. Οι χάκερ φαίνεται πως στοχοθέτησαν τον εξυπηρετητή του ιστοτόπου του αεροδρομίου. Δεν υπάρχει καμία άμεση απειλή για τις εγκαταστάσεις. «Ένα μήνυμα αναρτήθηκε στον ιστότοπο που περιελάμβανε μεταξύ άλλων μια δήλωση υποστήριξης στο Ισλαμικό Κράτος» επισήμανε η αστυνομία της Τασμανίας.
Χθες βράδυ ο ιστότοπος μιας από τις μεγαλύτερες γαλλόφωνες εφημερίδες του Βελγίου, της Le Soir, υπέστη επίθεση, όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της Ντιντιέ Χάμαν, ο οποίος πρόσθεσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να εξακριβωθεί η προέλευση της πράξης. «Η Le Soir έπεσε θύμα επίθεσης στα συστήματα πληροφορικής της», έγραψε ο Χάμαν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει «κανένα απτό αποδεικτικό στοιχείο που να επιτρέπει να γίνει μια σύνδεση με το TV5», το οποίο είχε επίσης δεχθεί επίθεση πρόσφατα την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, ή με τις επιθέσεις σε ιστοτόπους των αρχών της Βαλονίας, καθώς και ότι «η εφημερίδα θα βγει σήμερα Δευτέρα».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter