Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

H Attica Group για το τραγικό περιστατικό στο Blue Horizon - Μ. Βαρβιτσιώτης: Θα αποδοθούν οι ευθύνες για τον θάνατο 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά - 4 συλλήψεις

fotoatixima

Η Διοίκηση της Attica Group, συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμένα Πειραιά, δηλώνει ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος.

Αυτό αναφέρει μεταμεσονύχτια ανακοίνωση της ATTICA GROUP για το περιστατικό που συνέβη αργά το βράδυ στο Blue Horizon, όταν βίντεο δείχνει μέλη του πληρώματος να σπρώχνουν στον καταπέλτη άνθρωπο που προσπαθεί να ανέβει στο πλοίο, ο οποίος πέφτει στη θάλασσα και πνίγεται.
Αρχικά το μήνυμα από το Υπουργείο ναυτιλίας ανέφερε ότι: ΠTΩΣH ANTPA ΣTO ΛIMENA ΠEIPAIA KATA TON AΠOΠΛOY TOY E/Γ-O/Γ ''BLUE HORIZON''. O ANΩTEPΩ ANAΣYPΘHKE XΩPIΣ TIΣ AIΣΘHΣEIΣ TOY KAI ΔIEKOMIΣΘHKE ΣTO ΓENIKO KPATIKO NIKAIAΣ. TO ΠΛOIO EΠIΣTPEΦEI ΠPOΣ ΠEIPAIA.
Μετά τα βίντεο που αποκαλύπτουν όμως ότι μέλη του πληρώματος έσπρωξαν από τον καταπέλτη στη θάλασσα τον 36χρονο, παρενέβη ο εισαγγελέας και συνελήφθησαν ο καπετάνιος και το πλήρωμα του πλοίου.
Ο Υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αναφέρει: Εκφράζω τη θλίψη μου για το τραγικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος. Γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το Λιμεναρχείο Πειραιά για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών.
Την πλήρη ανατροπή στην υπόθεση έφερε η δημοσιοποίηση βίντεο που δείχνει μέλη του πληρώματος του πλοίου να διαπληκτίζονται και στη συνέχεια να σπρώχνουν και μάλιστα δύο φορές τον 36χρονο που προσπαθεί να επιβιβαστεί στο πλοίο με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να πέφτει στη θάλασσα από όπου ανασύρθηκε μετά από λίγο νεκρός.

 Μ. Βαρβιτσιώτης: Θα αποδοθούν οι ευθύνες για τον θάνατο 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά - 4 συλλήψεις

«Εκφράζω τη θλίψη μου για το τραγικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος. Γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το Λιμεναρχείο Πειραιά για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών».
Αυτό τονίζει με ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μετά το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά όπου σύμφωνα με το λιμενικό σώμα ένας 36χρονος κατά τον απόπλου του Blue Horizon για το Ηράκλειο ανασύρεται νεκρός από τη θάλασσα
Την ίδια ώρα σοκάρουν βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στα social media όπου φαίνεται το πλοίο μόλις έχει αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό το λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης, ωστόσο μέσα στη θάλασσα φαίνεται ο 36χρονος, λίγο πριν πνιγεί. Νωρίτερα σε ανάρτηση, την οποία έκανε επιβάτης στο πλοίο, ανέφερε ότι ο 36χρονος φέρεται να διαπληκτίζεται με το πλήρωμα και στη συνέχεια να βρίσκεται στη θάλασσα ενώ το πλοίο αναχωρεί.
Ο 36χρονος ανασύρθηκε λίγα λεπτά αργότερα νεκρός ενώ η εισαγγελία διέταξε το πλοίο να επιστρέφει στο λιμάνι του Πειραιά προκειμένου να ληφθούν καταθέσεις από το πλήρωμα και τους επιβάτες.

Συνελήφθησαν 4 άτομα μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon

Εντολή να συλληφθούν τα δύο άτομα του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon ο αξιωματικός καταστρώματος και ο πλοίαρχος, έδωσε η εισαγγελία Πειραιά με αφορμή το θάνατο ενός 36χρονου Έλληνα ο οποίος στην προσπάθειά του να προλάβει το πλοίο βρέθηκε στη θάλασσα. Βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στα social media δείχνουν τον 36χρονο να προσπαθεί να ανέβει στο πλοίο και να διαπληκτίζεται με άτομα από το πλήρωμα.

 Η ανακοίνωση της ΠΝΟ

"Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία εκφράζει την βαριά θλίψη και την οδύνη της για τον τραγικό θάνατο του επιβάτη στο πλοίο “Blue Horizon” και απευθύνει τα θερμά συλλυπητήρια της στην οικογένεια και στα αγαπημένα του πρόσωπα.
Το αποτρόπαιο οπτικοακουστικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων Ναυτικών οι οποίο διαθέτουν υψηλό επίπεδο ναυτοσύνης και εκπαίδευσης, πράγμα που το αποδεικνύουν καθημερινά μεταφέροντας και σε ετήσια βάση εκατομμύρια επιβατών και ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο σε ασφυκτικές συνθήκες χωρίς καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής, έχοντας σαν πρώτο μέλημα τους αυτό που τους επιβάλει ο επαγγελματισμός τους δηλαδή την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.
Αναμένουμε τα πορίσματα των αρμόδιων Υπηρεσιών για την διαλεύκανση του όλου τραγικού περιστατικού".

Η θέση της Π.Ε.Ν.Ε.Ν.

Κατά την χθεσινοβραδινή αναχώρηση του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου «Blue Horizon» έλαβε χώρα ένα σοβαρότατο περιστατικό στο οποίο ένας νέος άνθρωπος 36 ετών έχασε άδικα την ζωή του στην προσπάθεια του να ανέλθει και να επιβιβαστεί στο πλοίο, ενώ αυτό ήδη είχε λύσει τους κάβους για το προγραμματισμένο δρομολόγιο του.
Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός, πρωτοφανές στην Ακτοπλοΐα κάτω από τις συνθήκες που έγινε.
Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του αδικοχαμένου επιβάτη και απαιτούμε να διερευνηθούν όλα τα περιστατικά και να αποδοθούν ευθύνες όπου αυτές υπάρχουν...
Από το βιντεοσκοπημένο υλικό το οποίο μεταδίδεται από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και ευρύτερα προκύπτουν μια σειρά αστοχίες, παραλείψεις και ευθύνες κατά την διάρκεια του επεισοδίου που διαδραματίστηκε στον καταπέλτη.
Ειδικότερα θέλουμε να σημειώσουμε τα παρακάτω:
Είναι προφανές ότι ο 36χρονος επιβάτης ανήλθε στον καταπέλτη την στιγμή κατά την οποία το πλοίο είχε λύσει τους κάβους και ταυτόχρονα γινόταν η κίνηση για τη αναχώρηση του πλοίου (πρόσω). Η συνέχιση του επεισοδίου και η απώθηση του 36χρονου με σηκωμένο καταπέλτη είναι από πλευράς μέλους του πληρώματος πράξη αψυχολόγητη, επικίνδυνη και ισοδυναμεί με ολέθρια ενέργεια.
Ταυτόχρονα από το ίδιο βιντεοσκοπημένο υλικό κατά την στιγμή που ο 36χρνος ήταν στην θάλασσα δεν προκύπτει η εφαρμογή της σχετικής διαδικασίας για την διάσωση του. Αυτό με την σειρά του αποτελεί μια ακόμη παράλειψη η οποία συμβάλει ως κρίκος μιας επικίνδυνης αλυσίδας γεγονότων στην απώλεια της ζωής του επιβάτη...
Παράλληλα οφείλουμε να υπογραμμίσουμε με τον πιο σαφή τρόπο ότι ευθύνες υπάρχουν και στους άνδρες του Λιμενικού Σώματος οι οποίοι κατά την αναχώρηση του πλοίου δεν ήταν παρόντες ως όφειλαν.
Εάν υπήρχαν όργανα του Λιμενικού Σώματος όπως έπρεπε να έχουν παρουσία – έλεγχο – εποπτεία δεν επρόκειτο να συμβεί αυτή η ανθρώπινη τραγωδία!
Τέλος οφείλουμε να επισημάνουμε ότι δυστυχώς περιστατικά με επιβάτες που επιχειρούν επικίνδυνο άλμα την τελευταία στιγμή κατά την διαδικασία αναχώρησης των Ακτοπλοϊκών πλοίων υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν θέτοντας με τον τρόπο αυτό σε θανάσιμο κίνδυνο την ασφάλεια τους.

https://twitter.com/kakajason50/status/1699154411002486810?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1699154411002486810%7Ctwgr%5E618dd60a6f3af318dd7e1bcfbaa6ddafcbb72f89%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.in.gr%2F2023%2F09%2F05%2Fgreece%2Ftragodia-ston-peiraia%2F

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter