Σαβ04042020

Last updateΣαβ, 04 Απρ 2020 11am

Δεξαμενόπλοια με… μπαταρίες

0AsahiΔύο δεξαμενόπλοια τα οποία θα χρησιμοποιούν μπαταρίες ιόντων λιθίου για την κίνηση των κινητών τους πρόκειται να κτίσει η ASAHI Tanker .

Τα φθηνά καύσιμα «τρώνε» τα scrubbers;

0scrubberΗ σχεδόν κάθετη πτώση στις τιμές των καυσίμων ελέω της κρίσης που έχει πυροδοτηθεί από τον κορονοϊό σε παγκόσμια κλίμακα πιθανό να οδηγήσει σε «μαζική» ακύρωση των εντολών για την τοποθέτηση scrubbers σύμφωνα με στοιχεία ανάλυσης της Alphatanker.

Άμεση προσαρμογή στα δεδομένα με τη βοήθεια της τεχνολογίας για την HELMEPA

0HELMEPA 1Η HELMEPA, σύμφωνα με τις επιταγές των ημερών λόγω του Covid-19, διέκοψε την εκτέλεση των επιμορφωτικών της σεμιναρίων για το 2020, αλλά συνεχίζει να προσφέρει στις ναυτιλιακές εταιρείες Μέλη της εθελοντική επιμόρφωση (Refresher Training) για τους Έλληνες και αλλοδαπούς αξιωματικούς τους.

Wartsila: Καινοτόμα μηχανή για «πράσινα» πλοία

0wartsila oneΠρωτοβουλία για την κατασκευή φιλικών προς το περιβάλλον κινητήρων για πλοία αναλαμβάνει η Wartsila μετά και την άντληση η χρηματοδότησης από την Ε.Ε..

Poseidon Med II: Το LNG πυξίδα για την απανθρακοποίηση της Ναυτιλίας στην Α. Μεσόγειο

0PMEDΣτην επέκταση της χρήσης του LNG ως ναυτιλιακού καυσίμου για τις θαλάσσιες μεταφορές της Ανατολικής Μεσογείου ήταν αφιερωμένη η ετήσια απολογιστική εκδήλωση του Poseidon Med II που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ).

Ένα ακόμη περιφερειακό μέτρο;

rupoi ploion6Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να υπαχθεί η ευρωπαϊκή ναυτιλία στο σύστημα εμπορίας και να αγοράζει δικαιώματα εκπομπής μέσω του χρηματιστηρίου ρύπων, καθώς οι Βρυξέλλες εκφράζουν δυσαρέσκεια για την πρόοδο που έχει συντελεστεί σε επίπεδο ΙΜΟ.

H περιβαλλοντική Έκθεση της HELMEPA στο Ξυλοκάστρο

0davidΜε ιδιαίτερη θέρμη ο Δήμαρχος του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, κ. Βλάσσης Τσιώτος, οι συνεργάτες του, μαθητές, εκπαιδευτικοί, τοπικοί φορείς και κάτοικοι υποδέχτηκαν και φιλοξένησαν στην πόλη τους την κινητή Έκθεση της HELMEPA για το Θαλάσσιο Περιβάλλον και τις Επιστήμες.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ