Σαβ04172021

Last updateΣαβ, 17 Απρ 2021 1pm

Υπό εξέταση HRA -BMP5

somali pirate 1International Chamber of Shipping, BIMCO, INTERTANKO, INTERCARGO καθώς και Oil Companies International Marine Forum επανεξετάζουν σύμφωνα με πληροφορίες τις κατευθυντήριες γραμμές για την καταπολέμηση της πειρατείας στη High Risk Area (HRA) της ανατολικής Αφρικής και του Best Management Practices (BMP5).

Πειρατεία: Δανέζικο πολεμικό πλοίο στον Κόλπο της Γουινέα

0maxresdefaultΗ Δανία κάνει την αρχή από τις χώρες της ΕΕ να αποστείλει πολεμικό της πλοίο στον Κόλπο της Γουινέα με στόχο την επιτήρηση θαλάσσιων ζωνών που σημειώνονται πειρατικές επιθέσεις και απαγωγές ναυτεργατών.

Πειρατεία: Μικροκλοπές στην Ασία

0Recaap feb 2021 696x401Τρία περιστατικά πειρατικών επιθέσεων έχουν καταγραφεί για τον Φεβρουάριο φέτος στην Ασία.

Νέα πειρατική επίθεση- Απήχθησαν 15 ναυτικοί

somali pirate 1Νέα πειρατική επίθεση στον Κόλπο της Γουινέα.

Πειρατεία: Ειδική ομάδα εργασίας του ΙΜΟ για τον Κόλπο της Γουινέα

somali pirate 1Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός πρόκειται να σχηματίσει ομάδα εργασίας για την πειρατεία στον Κόλπο της Γουινέας εν μέσω «βαθιάς ανησυχίας» για τις πρόσφατες επιθέσεις.
Θα συσταθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Για την Ασφάλεια στη Θάλασσα τον Μάιο και θα αποτελέσει φόρουμ για τα κράτη και τους οργανισμούς για να συζητήσουν περαιτέρω δράση, ανέφερε σε εγκύκλιο.

Πειρατική επίθεση δέχθηκε το Sea Phantom

0Sea PhantomΠειρατική επίθεση η οποία απέτυχε δέχθηκε το δεξαμενόπλοιο Sea Phantom που ανήκει στην Perosea Shipping στον Κόλπο της Γουινέα.

Πειρατική επίθεση ανοικτά της Γκάνα

0ROWAYTON EAGLEΝέα πειρατική επίθεση η οποία ωστόσο απέτυχε να λάβει ομήρους μέλη του πληρώματος σημειώθηκε στο 63.500 dwt Rowayton Eagle της EAGLE Bulk 200 ναυτικά μίλια νότια της Άκρα στη Γκάνα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ