Σαβ11272021

Last updateΣαβ, 27 Νοε 2021 8am

Πρόγραμμα του ΙΜΟ για την θαλάσσια ασφάλεια στην Νιγηρία

0IMO launches new anti piracyΗ Νιγηρία θα εφαρμόσει το σύνολο της κυβερνητικής προσέγγισης του ΙΜΟ για το πρόγραμμα θαλάσσιας ασφάλειας για να αξιοποιήσει την πρόοδο που έχει σημειωθεί.

Ρωσικό πολεμικό πλοίο απέκρουσε πειρατική επίθεση κοντά στις αφρικανικές ακτές

0Αντιναύαρχος ΚουλάκοφΑντιτορπιλικό του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού απέκρουσε πειρατική επίθεση κατά πλοίου που μετέφερε εμπορευματοκιβώτια κοντά στις δυτικές ακτές της Αφρικής, όπως ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Μειώθηκαν οι πειρατικές επιθέσεις στην Ασία

0RecaapTo Regional Cooperation Agreement on Combating Piracy and Armed Robbery against Ships in Asia (ReCAAP) δημοσίευσε τα στατιστικά στοιχεία της για την πειρατεία και τις θαλάσσιες ληστείες στην Ασία. Συνολικά 55 περιστατικά ένοπλης ληστείας εναντίον πλοίων (που περιλαμβάνουν 52 πραγματικά περιστατικά και τρία απόπειρες επεισοδίων) αναφέρθηκαν στην Ασία κατά την διάρκεια Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2021.

Σε ιστορικό χαμηλό οι πειρατικές επιθέσεις

0IMB report 3Q 2021Το ICC International Maritime Bureau (IMB) ανέφερε τον χαμηλότερο αριθμό αναφερόμενων περιστατικών πειρατείας και ένοπλων ληστειών για τους πρώτους εννέα μήνες του 2021 σε σύγκριση οποιουδήποτε έτους από το 1994.

Κόλπος Γουινέα: Ιστορικό χαμηλό σε πειρατικές επιθέσεις

somali pirate 1Ιστορικό χαμηλό στις πειρατικές επιθέσεις.

Πειρατεία: Αυξάνουν οι υπογραφές στη Διακήρυξη του Κόλπου της Γουινέας

pirates nigiria 2Οι υπογραφές για τη Διακήρυξη του Κόλπου της Γουινέας για την καταστολή της πειρατείας πλησιάζουν τις 450 και περίπου 60 οργανώσεις που εδρεύουν στην Ασία έχουν προσχωρήσει από την έναρξή της τον Μάιο του 2021.

Σομαλία: Περιστατικό πειρατικής επίθεσης

piracy 4rfΈνα σκάφος, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστή προς ώρας, δέχθηκε επίθεση 100 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της πρωτεύουσας της Σομαλίας και μόλις 5,7 νμ από τις ακτές σύμφωνα με το United Kingdom Maritime Trade Operations.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ