Παρ07032020

Last updateΠαρ, 03 Ιουλ 2020 2pm

Πλακιωτάκης: Είμαστε έτοιμοι στον ύψιστο βαθμό…

0plakiwtakis3

Δεν άφησε κανένα περιθώριο παρανόησης για την ετοιμότητα του Λιμενικού Σώματος να αποτρέψει κάθε ενδεχόμενο διάτρησης των θαλασσίων συνόρων από μεταναστευτικές ροές κατευθυνόμενες από την Τουρκία ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του Alpha.

«Είμαστε έτοιμοι στον ύψιστο βαθμό ετοιμότητας’ είπε ο υπουργός ο οποίος και τόνισε χαρακτηριστικά ότι οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος συνεπικουρούμενες και από την FRONTEX είναι έτοιμες να αποτρέψουν κάθε απόπειρα παραβίασης των θαλασσίων συνόρων της χώρας για να σημειώσει ότι η Τουρκία επιχειρεί να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό σε βάρος των προσφύγων και μεταναστών. Όσον αφορά στην ακτοπλοΐα και τα πρωτόκολλα μεταφοράς επιβατών ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε αισιόδοξος για τη σταδιακή αύξησή τους πάντα με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και σε απόλυτη συνεργασία με τους αρμόδιους λοιμωξιολόγους.

Απόπειρες

Με τη συνοδεία τουρκικών ακταιωρών, λέμβοι με αλλοδαπούς στο Ανατολικό Αιγαίο, επιχειρούν να εισέλθουν στα Ελληνικά χωρικά ύδατα, όπως διαπιστώνεται από το οπτικό υλικό (βίντεο) που δημοσιεύθηκε σήμερα από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Το βίντεο περιλαμβάνει στιγμιότυπα από δύο ξεχωριστά περιστατικά, τα οποία έλαβαν χώρα, τις τελευταίες ημέρες, Βορειοανατολικά της νήσου Λέσβου, πλησίον της οριογραμμής των Ελληνικών χωρικών υδάτων.
Από το εν λόγω υλικό προκύπτουν, αναμφίβολα, οι εμφανείς προσπάθειες των τουρκικών ακταιωρών να κατευθύνουν τις λέμβους με τους αλλοδαπούς, τις οποίες συνοδεύουν, στα Ελληνικά χωρικά ύδατα, προκειμένου να εισέλθουν παρανόμως σε αυτά.
Επίσης, σε φωτογραφικό υλικό, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο σχετικό βίντεο, διακρίνεται η προετοιμασία και ο απόπλους λέμβου από τις τουρκικές ακτές, με πορεία προς τα ελληνικά χωρικά ύδατα και συγκεκριμένα προς τη θαλάσσια περιοχή της νήσου Λέσβου.
Σημειώνεται ότι, η χώρα μας διαθέτει πλέον την ικανότητα μέσω του κατάλληλου εξοπλισμού να εντοπίζει τις λέμβους κατά την εκκίνησή τους από τα τουρκικά παράλια και να τις επιτηρεί ανελλιπώς, ενημερώνοντας παράλληλα τις αρμόδιες αρχές της γείτονος χώρας επ' αυτού, προκειμένου να αναλάβουν τη διαχείριση των περιστατικών και να επιληφθούν ως οφείλουν εντός τουρκικών χωρικών υδάτων.
Το Λιμενικό Σώμα λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, με αποφασιστικότητα, σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και ευαισθησία στην ανθρώπινη ζωή, για την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας και της Ε.Ε., τα αποτελέσματα των οποίων αποτυπώνονται στην ραγδαία μείωση του αριθμού των παράνομων διελεύσεων των θαλασσίων συνόρων μας από υπηκόους Τρίτων Χωρών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter