Τρι07142020

Last updateΤρι, 14 Ιουλ 2020 6pm

«Ξεσκαλώνει» η λιμενική πολιτική

0plakiwtakis3Η πρόσφατη επίλυση ζητημάτων από τα συναρμόδια υπουργεία που «ανοίγουν» το δρόμο για την ταχεία ιδιωτικοποίηση του λιμένα Αλεξανδρούπολης αποτελεί προάγγελο εξελίξεων στην υλοποίηση της λιμενικής πολιτικής η ο οποία και φαίνεται να «ξεσκαλώνει».

Η Ε.Ε.Ε. υπογραμμίζει την άμεση ανάγκη εξομάλυνσης των διαδικασιών επαναπατρισμού και αντικατάστασης των πληρωμάτων

veniamis 770Με την πανδημία να συνεχίζει να εξαπλώνεται στον πλανήτη, ζωτικής σημασίας γεγονός παραμένει η ανάγκη για αδιάλειπτη λειτουργία της διεθνούς ναυτιλίας, η οποία εξυπηρετεί το 80% των αναγκών του παγκόσμιου εμπορίου.

Ανδρέας Μαρτίνος: Να αποκλείσουν την Τουρκία από επισκευές και δεξαμενισμούς οι Έλληνες εφοπλιστές

0A MARTINOSΣε αποκλεισμό της Τουρκίας από επισκευές και δεξαμενισμούς κάλεσε τους Έλληνες εφοπλιστές o εφοπλιστής Ανδρέας Μαρτίνος μετά την απόφαση Ερντογάν να κάνει τζαμί την Αγιά Σοφιά.

Στην όγδοη θέση στο κόσμο, δυο πιο πάνω από πέρυσι, η Αθήνα ως διεθνές ναυτιλιακό κέντρο

listakentronΤο Baltic Exchange, σε συνεργασία με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, δημοσίευσε τον «2020 Xinhua-Baltic International Shipping Centre Development (ISCD) Index» για έβδομη χρονιά.

Παρέμβαση Πλακιωτάκη για την αντικατάσταση των πληρωμάτων

0PLa1O Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης συμμετείχε προχθές σε Τηλεδιάσκεψη με ομολόγους του από όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο συντονισμού των προσπαθειών για την επίλυση του προβλήματος αντικατάστασης των πληρωμάτων και επαναπατρισμού των ναυτικών.

Νέα έκκληση ECSA για τα «παγιδευμένα» πληρώματα

ploio kampinaΗ Ένωση Πλοιοκτητών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (ECSA) απεύθυνε νέες εκκλήσεις προτρέποντας την ΕΕ να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης που έχει δημιουργηθεί με τα «παγιδευμένα» πληρώματα.

Κυρ. Μητσοτάκης: Τελικά και οι θάλασσες μας έχουν σύνορα…

0μητσοΣτην ισχυρή αποτρεπτική ισχύ των δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος απέναντι σε κάθε έκνομη ενέργεια, το «σιωπηρό» αλλά και συνάμα δυναμικό έργο στήριξης των αναγκών της πατρίδας σε κρίσιμες περιόδου και όχι μόνο από τον ελληνικό εφοπλισμό αναφέρθηκε νωρίτερα ο πρωθυπουργός κ. Κυρ. Μητσοτάκης στην τελετής παραλαβής από το Λ.Σ του πρώτου από τα δέκα συνολικά σκάφη καταδίωξης που δώρισε η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ στο Λιμενικό.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ