Τρι10202020

Last updateΤρι, 20 Οκτ 2020 6pm

Στο στόλο της CMA CGM το πρώτο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με LNG

0JS CMA

Το πρώτο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 23.000 TEU που τροφοδοτείται από υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) εντάχθηκε στον στόλο της CMA CGM. Πρόκειται για το CMA CGM Jacques Saade, που φέρει το όνομά του από τον ιδρυτή της εταιρείας, θα είναι η νέα ναυαρχίδα του ομίλου και είναι το πρώτο σε μια σειρά από εννέα 23.000 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων TEU που θα χρησιμοποιούν το ίδιο καύσιμο.
Το πλοίο ξεκινά αύριο το παρθενικό του ταξίδι και θα καλύπτει γραμμές μεταξύ Ασίας και Β. Ευρώπης. Τα αδελφά πλοία θα φέρουν ονομασίες Champs Elysées, Palais Royal, Louvre, Rivoli, Montmartre, Concorde, Trocadéro, και Sorbonne ενώ όλα θα είναι καταχωρημένα στο Γαλλικό Νηολόγιο.
Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2017, ο Rodolphe Saadé, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου CMA CGM, αποφάσισε να εξοπλίσει αυτή τη σειρά πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με κινητήρες που χρησιμοποιούν καύσιμο LNG εκφράζοντας τη δέσμευση της CMA CGM για την προώθηση της ενεργειακής μετάβασης των θαλάσσιων μεταφορών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter