Πεμ12032020

Last updateΠεμ, 03 Δεκ 2020 10am

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Η Ευρωπαϊκή ναυτιλία σε αριθμούς…

0ECSA 2020 c 696x392Η ECSA προχώρησε σε μια πιο ολοκληρωμένη δημοσίευση των πιο πρόσφατων στοιχείων για την οικονομική αξία της ευρωπαϊκής ναυτιλίας από το Oxford Economics.

Ψήφισμα του ΟΗΕ καλεί τις χώρες μέλη να αναγνωρίσουν τους ναυτικούς ως «βασικούς εργαζόμενους»

dry bulkΤο Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ICS) χαιρέτισε το ψήφισμα που εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο καλεί όλες τις χώρες σε όλο τον κόσμο να ορίσουν τους ναυτικούς ως «βασικούς εργαζόμενους» (key workers).

Βελτιώσεις στην αγορά ξηρού φορτίου

bulk cargo 653Ιάκωβος (Jack) Αρχοντάκης
Chartering broker Thenamaris (Ships Management) Inc.
Φώτιος –Ευάγγελος Καρλής
Market Analyst

Η αγορά ξηρού φορτίου συνέχισε την ανοδική της πορεία, με το γενικό δείκτη της ναυλαγοράς, BDI, να καταγράφει αύξηση την τελευταία εβδομάδα κατά 82 μονάδες, σε σχέση με την προηγούμενη Παρασκευή και να κλείνει στις 1230 μονάδες την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου.

Intermodal: Εβδομάδα με πολλές αγοραπωλησίες

deksamenoploiaΕβδομάδα με έντονη δραστηριότητα ήταν η προηγούμενη στις αγοραπωλησίες πλοίων σύμφωνα με την Intermodal.

Εισήχθη στη ΜΕΘ ο Γιάννης Πλακιωτάκης

0Πλακιωτάκης ΒουλήΣτη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Ευαγγελισμού» εισήχθη σήμερα, Τρίτη, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος νοσεί από κοροναϊό.

Πειρατεία σε πλοίο του Βαγγέλη Μαρινάκη

agisilaosΈνα ακόμη ελληνόκτητο πλοίο έπεσε θύμα πειρατικής επίθεσης τις τελευταίες ημέρες. Πρόκειται για το δεξαμενόπλοιο «Agisilaos» της Capital Ship Management του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αποδοχή ηλεκτρονικών καταγραφών από την USCG

0USCG updateΗ Αμερικανική Ακτοφυλακή γνωστοποίησε ότι οι εντεταλμένοι αξιωματικοί του Port State Control Officers (PSCO)θα μπορούν να ελέγχουν τα Electronic Record Books (ERBs) όπως και τα γραπτά βιβλία αρχείων σύμφωνα με πρόσφατες τροποποιήσεις στο MARPOL 73/78 σε πλοία που καταπλέουν σε Αμερικανικά λιμάνια.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter