Τρι07142020

Last updateΤρι, 14 Ιουλ 2020 6pm

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

«Ξεσκαλώνει» η λιμενική πολιτική

0plakiwtakis3Η πρόσφατη επίλυση ζητημάτων από τα συναρμόδια υπουργεία που «ανοίγουν» το δρόμο για την ταχεία ιδιωτικοποίηση του λιμένα Αλεξανδρούπολης αποτελεί προάγγελο εξελίξεων στην υλοποίηση της λιμενικής πολιτικής η ο οποία και φαίνεται να «ξεσκαλώνει».

Όμιλος "Κατράδης":Νέο μέλος της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ

0κατραδηςΤον Όμιλο εταιριών "Κατράδης" υποδέχθηκε ως νέο μέλος η Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ενισχύοντας περαιτέρω, με μία ακόμη αμιγώς ελληνική επιχείρηση, τη δυναμική της προσπάθεια για στήριξη και προώθηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Η Ε.Ε.Ε. υπογραμμίζει την άμεση ανάγκη εξομάλυνσης των διαδικασιών επαναπατρισμού και αντικατάστασης των πληρωμάτων

veniamis 770Με την πανδημία να συνεχίζει να εξαπλώνεται στον πλανήτη, ζωτικής σημασίας γεγονός παραμένει η ανάγκη για αδιάλειπτη λειτουργία της διεθνούς ναυτιλίας, η οποία εξυπηρετεί το 80% των αναγκών του παγκόσμιου εμπορίου.

Παρέμβαση MAERSK

maersk triple e portoffelixstoweΗ A.P. Moeller-Maersk προέτρεψε την ΕΕ να συντονιστεί σε όλα τα μέτρα για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα με τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ) μετά την ψηφοφορία των βουλευτών του ΕΚ για την ένταξη της ναυτιλιακής βιομηχανίας στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Εμπορίας Ρύπων(ETS).

Ανδρέας Μαρτίνος: Να αποκλείσουν την Τουρκία από επισκευές και δεξαμενισμούς οι Έλληνες εφοπλιστές

0A MARTINOSΣε αποκλεισμό της Τουρκίας από επισκευές και δεξαμενισμούς κάλεσε τους Έλληνες εφοπλιστές o εφοπλιστής Ανδρέας Μαρτίνος μετά την απόφαση Ερντογάν να κάνει τζαμί την Αγιά Σοφιά.

Στην όγδοη θέση στο κόσμο, δυο πιο πάνω από πέρυσι, η Αθήνα ως διεθνές ναυτιλιακό κέντρο

listakentronΤο Baltic Exchange, σε συνεργασία με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, δημοσίευσε τον «2020 Xinhua-Baltic International Shipping Centre Development (ISCD) Index» για έβδομη χρονιά.

Παρέμβαση Πλακιωτάκη για την αντικατάσταση των πληρωμάτων

0PLa1O Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης συμμετείχε προχθές σε Τηλεδιάσκεψη με ομολόγους του από όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο συντονισμού των προσπαθειών για την επίλυση του προβλήματος αντικατάστασης των πληρωμάτων και επαναπατρισμού των ναυτικών.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter