Τρι04072020

Last updateΤρι, 07 Απρ 2020 1pm

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ο κορονοϊός βυθίζει νέες ναυπηγήσεις και παραδόσεις πλοίων!

ploia pontoporos nautiliaΗ επιδημία του κορονοϊού επηρεάζει όλους τους ναυτιλιακούς κλάδους καθώς επίσης και τις παραγγελίες νεότευκτων αλλά και τις διαλύσεις πλοίων σύμφωνα με την Bimco.

Πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης για ναυτικούς πλοίων Ελληνικών συμφερόντων εγκαινιάζει το Propeller Club

0ΠροπέλαΈχοντας πλήρη επίγνωση των μεγάλων δυσκολιών που η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει λόγω της πανδημίας του COVID 19, το Διοικητικό Συμβούλιο του Propeller Club Πειραιά, πιστό στις αξίες και τον σκοπό του, αναλαμβάνει δράση και εγκαινιάζει ένα πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης, μέσω βιντεοκλήσεων, των ναυτικών που ταξιδεύουν με πλοία ελληνικών συμφερόντων.

Στήριξη της ναυτιλίας από την Κομισιόν και τις τράπεζες ζητά η ECSA

bulk carriers 55Να παραμείνει «ανοικτή» η χρηματοδότηση ώστε η ναυτιλία να ανταπεξέλθει και ανακάμψει μετά την κρίση του κορωνοϊού ζήτησε η ECSA με παρέμβασή της.

ΣΥΡΙΖΑ:” Επικίνδυνη και ευκαιριακή η θεσμοθέτηση της δυνατότητας των αποφοίτων ΕΠΑΛ να εξελίσσονται σε Α πλοίαρχοι και Α μηχανικοί”

naftiki ekpaidefsi 88Αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ στην δυνατότητας των αποφοίτων ΕΠΑΛ να εξελίσσονται σε Α πλοίαρχοι και Α μηχανικοί που ψηφίστηκε πρόσφατα σε νομοσχέδιο με τροπολογία του ΥΝΝΠ. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα ακόλουθα:

SEA Europe : Αν δεν ληφθούν μέτρα κινδυνεύουν 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας

nafpigeiaΑν δεν ληφθούν μέτρα κινδυνεύουν να χαθούν 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας προειδοποιεί η SEA Europe η οποία εστιάζει στα «απόνερα» της πανδημίας του κορωνοϊού για τις ναυπηγικές βιομηχανίες της Ευρώπης και τις επιχειρήσεις ναυτιλιακού εξοπλισμού.

Νέα παρέμβαση των εννέα Ενώσεων μελών της ΠΝΟ για τους άνεργους ναυτικούς

aktoploia 000Νέα παρέμβαση των εννέα Ενώσεων μελών της ΠΝΟ για τους άνεργους ναυτικούς αλλά και για τη στήριξη των νοσοκομείων μέσω του Λογαριασμού της Δωρεάς Λάτση. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Επίδομα 800 ευρώ σε ναυτικούς απο τον Ο.Ν.

aktoploia 7676Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ενεργοποιούνται τα μέτρα στήριξης για τους ναυτεργάτες.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter