Τρι05182021

Last updateΤρι, 18 Μαϊ 2021 7pm

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Αγωγό υδρογόνου ετοιμάζει το Ρότερνταμ

0υδρογόνοΠρωτοστατεί στις επενδυτικές και άλλε ενέργειες το λιμάνι του Ρότερνταμ για την προώθηση του "πράσινου"υδρογόνου ως καυσίμου το οποίο και έχει ενταχθεί στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ασιάτες εφοπλιστές: Να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό των ναυτικών

asianshipownersΗ Ένωση Εφοπλιστών τη Ασίας (Asian Shipowners’ Association -ASA) πραγματοποίησε την 30η Ετήσια Γενική Συνέλευση στις 18 Μαΐου 2021 και στο επίκεντρο τη συνάντησης βρέθηκαν οι δυσκολίες στις αλλαγές πληρωμάτων λόγω της πανδημίας COVID-19 και τον εμβολιασμό των ναυτικών.

Πειρατεία: Υπεγράφη η Διακήρυξη του Κόλπου της Γουινέα

somali pirate 1Μέχρι στιγμής, 99 ναυτιλιακές εταιρείες, οργανισμοί και κράτη σημαίας, συμπεριλαμβανομένης της BIMCO, έχουν υπογράψει τη Διακήρυξη του Κόλπου της Γουινέας για την καταστολή της πειρατείας, η οποία ξεκίνησε στις 17 Μαΐου 2021.

#ShoutOutForSeafarers - Θα σφυρίξουν τα πλοία για να στείλουν μήνυμα

0σφυρίκτραΤο Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ICS), μαζί με τη βιομηχανία και τους κοινωνικούς εταίρους, προτρέπουν τα πλοία που θα βρίσκονται σε λιμάνια σε όλο τον κόσμο να σφυρίξουν στις 12 το μεσημέρι τοπική ώρα στις 25 Ιουνίου, προς τιμήν του ΙΜΟ «Ημέρα του Ναυτικού», για να υπενθυμίσουν στον κόσμο την επείγουσα ανάγκη εμβολιασμού όλων των ναυτικών.

Ασφαλείς πλόες για την ΟΝΕ με StormGeo

0ONE GrusΤο StormGeo s-Planner BVS που παρέχει ακριβείς πληροφορίες πρόβλεψης για να αποφεύγονται πλόες σε περιοχές με εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες δυνητικά καταστροφικές για φορτία και πλοία έχει εγκαταστήσει στο στόλο της η Ocean Network Express (ONE).

Πλακιωτάκης στα Παραπολιτικά 90,1: Με αναθεωρημένα πρωτοκόλλα οι κρουαζιέρες – Νέο θεσμικό πλαίσιο για το yachting

0PLa1«Η Ελλάδα έχει θαλάσσια σύνορα τα οποία και προστατεύει» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Μπρα ντε Φερ, με τον Δημήτρη Τάκη και την Χριστίνα Κοραή, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

19 Μαΐου η έναρξη της Δημόσιας Προσφοράς του ομολόγου της Costamare Participations Plc με την εγγύηση της Costamare Inc.

0titanΣτις 19 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η έναρξη της Δημόσιας Προσφοράς του Κοινού Ομολογιακού Δανείου (ΚΟΔ) της Costamare Participations Plc (η «Εταιρεία»), νεοσύστατης εταιρείας 100% θυγατρικής της Costamare Inc., προς το επενδυτικό κοινό στην Ελλάδα. Καταληκτική ημερομηνία της Δημόσιας Προσφοράς είναι η 21η Μαΐου και η έκβαση θα ανακοινωθεί στις 25 Μαΐου.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter