Τετ03032021

Last updateΤρι, 02 Μαρ 2021 5pm

Πλατφόρμα αποβίβασης επιβατών για έκτακτες συνθήκες απέκτησε η ΟΛΠ Α.Ε.

0skalaΗ ΟΛΠ Α.Ε. προχώρησε στην μελέτη και προμήθεια μίας νέας πλατφόρμας αποβίβασης επιβατών, η οποία κατασκευάστηκε λαμβάνοντας υπόψη τις διαστάσεις των πλοίων της Ακτοπλοΐας αλλά και των κρουαζιεροπλοίων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή και θα χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις αδυναμίας χρήσης των ιδίων μέσων του πλοίου.

Ανά τρίμηνο οι συνεδριάσεις του Συμβουλίου Χρηστών Λιμένος Πειραιά

0DJI 0902 Μέσω τηλεδιάσκεψης, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25.02.2021 η 1η συνεδρίαση για το τρέχον έτος του Συμβουλίου Χρηστών Λιμένος Πειραιά, όπως προβλέπεται από το άρθρο 104 του Ν. 4504/2017, υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΛΠ Α.Ε. κ. Άγγελου Καρακώστα.

Οικονομικά στοιχεία δημοσιοποίησε ο ΟΛΠ

0αεροφωτόΜειωμένα μεγέθη, τόσο όσον αφορά τα έσοδα όσο και τα κέρδη μετά φόρων καταγράφει η ΟΛΠ Α.Ε. στο εννεάμηνο του 2020, με τη διοίκηση να επικαλείται τις επιπτώσεις του κορονοϊού σε εσωτερικό και διεθνές επίπεδο, που συνέβαλε καθοριστικά στη μείωση της κίνησης φορτίων.

Οικονομικά αποτελέσματα 2020 ανακοίνωσε η ΟΛΠ Α.Ε.

0limaniPireaΗ ΟΛΠ Α.Ε. ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα 2020 σύμφωνα με τα οποία:

Μια επιστολή που θα συζητηθεί…

0Piraeus cropΌλα τα θέματα που αποτελούν αντικείμενο συζητήσεων μεταξύ των παραγωγικών τάξεων του Πειραϊκού χώρου αλλά και των συναρμόδιων υπουργείων αναφορικά με τις σε φάση υλοποίησης επενδύσεις αλλά και τις ζητούμενες να πραγματοποιηθούν έβαλε ο ΟΛΠ- COSCO σε επιστολή του προς την ηγεσία του ΥΝΝΠ.

Επανεκκινούν τα έργα για το νέο προβλήτα της κρουαζιέρας

kroyziera pireas 053Επανεκκινούν τα έργα για το νέο προβλήτα της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά ύστερα από την γνωστοποίηση της απόφασης του Πρωτοδικείου Πειραιά που επιτρέπει την εν λόγω εξέλιξη υπό προϋποθέσεις.

ΟΛΠ: Κάτω του 5% το ποσοστό της LPIL

0αεροφωτόΣύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 3556/2007, η εταιρεία "ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε." (περαιτέρω "ΟΛΠ"), δημοσιοποιεί την κατωτέρω γνωστοποίηση, που ελήφθη από την εταιρεία Lansdowne Partners International Limited στις 9 Δεκεμβρίου 2020:

Σε κόντρα ρότα για τους εφοδιασμούς ΟΛΠ και παραγωγικές τάξεις του Πειραιά

0pagodaΤην νομική οδό φαίνεται , σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσει η υπόθεση της δηλωθείσας στην ΑΑΔΕ πρότασης του ΟΛΠ να γίνουν ψηφιακές διαδικασίες που αφορούν στους τροφοεφοδιασμούς ύστερα από εξώδικο που «κατέπλευσε» στον ΟΛΠ.

Η Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. (ΟΛΠ Α.Ε.) πιστοποιήθηκε με τρία πρότυπα διαχείρισης ISO από το Lloyd's Register (LR)

0OLPpistoΣτην Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. (ΟΛΠ Α.Ε.) απονεμήθηκαν χθες 9 Δεκεμβρίου 2020, τα πιστοποιητικά σε τρία πρότυπα συστημάτων διαχείρισης ISO από το Lloyd's Register (LR), σε μια ψηφιακή τελετή καταδεικνύοντας τη δέσμευση της Εταιρείας για την τήρηση βέλτιστων πρακτικών στις διεργασίες και συστήματα διαχείρισης ποιότητας, περιβάλλοντος και ενέργειας.

Εν αναμονεί της απόφασης

krouaziera OLPΣτις αρχές της προσεχούς εβδομάδας αναμένεται να γίνει γνωστή η απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιώς το οποίο νωρίτερα σήμερα εκδίκασε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει το Παρατηρητήριο Πειραϊκής και πολίτες της πόλης για το έργο του προβλήτα κρουαζιέρας που αναπτύσσει ο ΟΛΠ.

Νέα επένδυση της ΟΛΠ Α.Ε. στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος

0ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ Ι ΙΙΙH ΟΛΠ Α.Ε. ανακοινώνει την υπογραφή της σύμβασης για την εκτέλεση του έργου “Βελτίωση Υποδομών Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος – Φάση Β”, προϋπολογισμού περίπου € 20.000.000, το οποίο αποτελεί μέρος των Υποχρεωτικών Επενδύσεων που έχουν συμφωνηθεί με το Ελληνικό Δημόσιο.

Κυ. Μητσοτάκης: Παράδειγμα αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας η επένδυση της Cosco στον Πειραιά

0ΤΑΥΡΟΣΗ επένδυση της Cosco στον Πειραιά αποτελεί παράδειγμα αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας ανέφερε μεταξύ άλλων στην παρέμβασή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συμμετείχε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης στη Σύνοδο Κορυφής της Πρωτοβουλίας Συνεργασίας της Κίνας με 17 χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Δύο μήνες μόνο…

0Cosco Shipping Διορία δύο μηνών προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία μεταβίβασης του ποσοστού 16% που κατέχει σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ στην COSCO-ΟΛΠ δίνει η COSCO στην Ελληνική κυβέρνηση.

ΟΛΠ A.E. : Άνευ Ανταλλάγματος Δεξαμενισμός του Αντιρρυπαντικού Σκάφους ΠΛΣ-420

0dexamenismosΟ Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, ικανοποιώντας σχετικό αίτημα του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, ενέκρινε την πραγματοποίηση του δεξαμενισμού του Αντιρρυπαντικού Σκάφους ΠΛΣ-420 της Λιμενικής Αρχής Πειραιά, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, προκειμένου το πλοίο να συνεχίσει να είναι αξιόμαχο επιχειρησιακά και να επιτελεί το σημαντικό του έργο στην προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος.

«Κόντρα» για τα φορτηγά

0χωματουργικάΝέα «κόντρα» μεταξύ Δήμου Πειραιά και ΟΛΠ σε εξέλιξη καθώς θέμα διέλευσης των φορτηγών οχημάτων από τον οδικό άξονα της πόλης του Πειραιά που απασχολούνται στις εκτελούμενες εργασίες στο ταφικό μνημείο του Θεμιστοκλή τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Απώλειες 3,7% για τον Πειραιά

cosco 520x290Σε ένα καλύτερο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους ευελπιστεί ο Πειραιάς ο οποίος και επέδειξε σε σύγκριση με άλλα λιμάνια καλύτερη διαχείριση των «blank sailings» αλλά και των «κενών» κουτιών που ως γνωστόν ταλαιπωρούν τα λιμάνια ανά τον κόσμο.

Υπεγράφη τριετής ΣΣΕ στην ΟΛΠ ΑΕ

0Piraeus cropΤην επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ διοίκησης ΟΛΠ και των σωματείων (ΟΜΥΛΕ) και την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με τους εκπροσώπους του υπαλληλικού προσωπικού των εργαζομένων με τριετή διάρκεια ανακοίνωσε η ΟΛΠ ΑΕ.

ΟΛΠ Α.Ε.: Ο ΖΗU Jianhui ορίστηκε αντιπρόεδρος του δ.σ.

0Piraeus cropΗ ΟΛΠ Α.Ε. ανακοινώνει τον ορισμό ως Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του μη εκτελεστικού μέλους Δ.Σ. κ. ΖΗU Jianhui. Λόγω του ανωτέρω ορισμού, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΠ Α.Ε. ανασυγκροτείται σε σώμα, από 22.12.2020, ως κατωτέρω:

Ένας «κακός» Οκτώβριος

0Piraeus cropΠτώση στην κίνηση εμπορευματοκιβωτίων της τάξης του 11% (6.2% σε σχέση με πέρσι) κατέγραψε τον Οκτώβριο ο Πειραιάς σύμφωνα με τα στοιχεία της μηνιαίας κίνησης που έδωσε στη δημοσιότητα η COSCO SHIPPING Ports.

«Φρένο» λόγω υποχρεωτικών επενδύσεων

0photo china coscoΟι υποχρεωτικές επενδύσεις βάζουν «φρένο» στην «διάθεση της ΟΛΠ-COSCO να λάβει το 16% των μετοχών του ΟΛΠ που κατέχει το Δημόσιο.

Διαδικτυακή συμμετοχή της ΟΛΠ Α.Ε. στη Διεθνή Έκθεση Εισαγωγικού Εμπορίου (CIIE)

0CIIEΨηφιακή συμμετοχή στην τρίτη Διεθνή Έκθεση Εισαγωγικού Εμπορίου (CIIE) στη Σαγκάη, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 05.11.2020 με τη χρήση διαδικτυακών τεχνολογικών μέσων, από την ΟΛΠ Α.Ε., μια και φέτος οι εκπρόσωποι της Εταιρείας δεν είχαν φυσική παρουσία λόγω των περιορισμών της COVID-19.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter