Τετ03032021

Last updateΤρι, 02 Μαρ 2021 5pm

Συνεργασία ΟΛΕ ΑΕ-ΕΒΕΠ για την ανάπτυξη του λιμένα Ελευσίνας

0elefsina limani airphotoΔράσεις εμπορικού και βιομηχανικού ενδιαφέροντος, που συμβάλλουν στην στήριξη της επιχειρηματικότητας και στοχεύουν στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, προωθεί ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας ΑΕ προκειμένου να αναδειχτεί η Ελευσίνα σε περιφερειακή δύναμη του Πειραιά, κυρίως, στη διακίνηση χύδην φορτίων.

Αμβέρσα: Ψηφιακή ναυσιπλοΐα εντός λιμενικών εγκαταστάσεων

0ΑμβέρσαΤο λιμάνι της Αμβέρσας έχει πολλά ψηφιακά δεδομένα στη διάθεσή του. Με το APICA, ένα πρωτότυπο ψηφιακής αναπαράστασης της λιμενικής περιοχής, απεικονίζονται πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο από διάφορες υπηρεσίες, όπως πληροφορίες κυκλοφορίας, μετρήσεις αέρα, στάθμη νερού κ.λπ., σε ένα τρισδιάστατο μοντέλο του λιμανιού.

Υπέρ των μέτρων για αποτελεσματικές και καθαρότερες θαλάσσιες μεταφορές ο ESPO

espo 000Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Θαλάσσιων Λιμένων (ESPO) υποστηρίζει τα κύρια αποτελέσματα της ψηφοφορίας επί της έκθεσης πρωτοβουλίας σχετικά με τα τεχνικά και επιχειρησιακά μέτρα για πιο αποτελεσματικές και καθαρότερες θαλάσσιες μεταφορές (έκθεση Delli) στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σχεδιάζει PROAS το λιμάνι του Algeciras

0algeciras ισπανία 30359758Ένα «εργαλείο» προληπτικής ασφάλειας και αποδοτικότητας για τις λιμενικές λειτουργίες με βάση τις προβλέψεις από το φυσικό περιβάλλον, τα χρονοδιαγράμματα κλήσεων πλοίων και τις επιχειρησιακές προβλέψεις πρόκειται να αναπτύξει το λιμάνι του Algeciras.

Το δεύτερο εξάμηνο…

0IGOUMENITSAΑπό την ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ ουσιαστικά εξαρτώνται οι εξελίξεις σχετικά με τους διαγωνισμούς για τα λιμάνια που ήδη «τρέχουν.

Ψηφιακές συνεργασίες...

0rotterdamΨηφιακή συνεργασία σε εξέλιξη μεταξύ του λιμένα του Ρότερνταμ και του Βρετανικού λιμένα Teesport.

Λιμενικό Σώμα: Σύσταση ειδικού κλιμακίου για τον περιορισμο του Covid-19

0limeniko1 930Στη σύσταση ειδικού κλιμακίου, που θα πραγματοποιεί προληπτικούς ελέγχους γρήγορου τεστ αντιγόνου (rapid test) στα στελέχη του Λιμενικού, προχώρησε η Διεύθυνση Υγειονομικού του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος.

Π. Τσώνης: Στόχος να μετατραπεί το λιμάνι της Πάτρας σε «πράσινο» λιμάνι

01limani patrasΤην μετατροπή του λιμανιού της Πάτρας σε «πράσινο» λιμάνι έχει θέσει ως στόχο η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος και όπως τονίζει, μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠΑ ΑΕ, Παναγιώτης Τσώνης, «ο Οργανισμός διαχειρίζεται ενεργητικά όλες τις σημαντικές περιβαλλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει το λιμάνι της Πάτρας, στο πλαίσιο πάντα των αρμοδιοτήτων του».

Ερωτήματα ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση ΔΑΛ και ΡΑΛ

0syriza logoΔέσμη ερωτημάτων αναφορικά με την κατάργηση των ΔΑΛ και ΡΑΛ θέτει με ανακοίνωσή του το τμήμα ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αύξηση κερδών 130% το 2020 για τον Ο.Λ.Ε. ΑΕ.

0OLE1Θεαματική αύξηση εσόδων παρουσιάζουν τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης του έτους 2020 για τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ σε σύγκριση με το 2019, παρά τις αντίξοες συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία του Covid-19 στον τομέα της ναυτιλίας.

«Λευκό» το λιμάνι του Πειραιά

0tttt1Η πυκνή χιονόπτωση που είναι σε εξέλιξη σε όλο το Λεκανοπέδιο κάλυψε και το λιμάνι του Πειραιά.

«Έπεσε» ο Πειραιάς

0Piraeus cropΜε «το αριστερό» μπήκε η χρονιά για τον Πειραιά που κατέγραψε τον Ιανουάριο πτώση της τάξης του 14% σύμφωνα με τα στοιχεία της COSCO αλλά και σε σχέση με την ίδια εποχή πέρσι.

Απ. Καμαρινάκης: Η σύγχρονη «Ιερά Οδός» θα είναι θαλάσσια

0ΟΛΕ ΚΑΜΑΡΙΝΑΚΗΣ Μια «Ιερά Οδό» διαφορετική από την καθιερωμένη, με την ίδια όμως βαριά ιστορία και ξεχωριστή σημασία, σχεδιάζει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας, Απόστολος Καμαρινάκης, όπως αποκάλυψε μιλώντας στο Κανάλι 1 και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» με τον Νίκο Παρασκευά και την Κωνσταντίνα Πετούση.

Μια ενδιαφέρουσα συγχώνευση…

0ZeebruggeΈνα χρόνο θα διαρκέσουν οι διαδικασίες συγχώνευσης των λιμένων της Αμβέρσα και του Zeebrugge τα οποία και θα συλλειτουργήσουν κάτω από τον τίτλο «Αμβέρσα-Μπριζ».

Πρόσκρουση πλοίου στο λιμάνι του Αγ.Κηρύκου

0blue starΔεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός ούτε θαλάσσια ρύπανση, από πρόσκρουση χθες το απόγευμα του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου "ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΜΥΚΟΝΟΣ" στο λιμάνι του Αγ.Κηρύκου κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

«Βούλιαξε» η HHLA

0Hamburg Rail TerminalΤα ισχυρά απόνερα της πανδημίας φαίνεται πως «κτύπησαν δυνατά» την Hamburger Hafen und Logistik η οποία κατέγραψε πτώση το 2020 της τάξης του 10,6% από έτος σε έτος σε 6.8m teu.

ESPO: Πρωταγωνιστικός ο ρόλος των μεταφορών και της εφοδιαστικής για την Ευρωπαϊκή οικονομία

0 transport4EUrecoveryΜε το σύνθημα «Μεταφορές για την ανάκαμψη της ΕΕ», ο ESPO, μαζί με 31 οργανισμούς, εξέδωσαν δήλωση σχετικά με τη διευκόλυνση της ευρωπαϊκής ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της οικονομίας με «όχημα» τις μεταφορές.

Στοιχεία κίνησης της κρουαζιέρας στα λιμάνια δημοσιοποίησε η ΕΛΙΜΕ

2020 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΧΩΡΑΣ. Η Ένωση Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) ανακοινώνει σήμερα τα στατιστικά στοιχεία κρουαζιέρας για το 2020, όπως έκανε τα προηγούμενα 10 χρόνια.

Έκλεισε θετικά το 2020 για την DP World

0DPWorldΗ DP World δημοσιοποίησε στοιχεία για την κίνηση που διαμορφώθηκε το 2020.

Τιμητική πλακέτα στον Ο.Λ.Ε. ΑΕ για την εύρυθμη λειτουργία του Λιμένα Ελευσίνας

0ΟΛΕ τιμητικηΣτο περιθώριο περιοδικού ελέγχου λειτουργίας του Λιμένα Ελευσίνας, την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021, από τη Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας, πραγματοποιήθηκε απονομή τιμητικής πλακέτας στον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ

Παρέμβαση PEMA για τα «πράσινα λιμάνια»

0koytiΗ Port Equipment Manufacturers Association (PEMA) θα υποστηρίξει την πρωτοβουλία MAGPIE της ΕΕ, προκειμένου μέσα από καινοτόμες δράσεις να συμβάλει στην μείωση των αερίων του θερμοκηπίου για τα λιμάνια με ορίζοντα το 2050.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter