Πεμ12032020

Last updateΠεμ, 03 Δεκ 2020 10am

Ξεκίνησε η διαδικασία αδειοδότησης του Υδατοδρόμιου Ιεράπετρας Κρήτης

0idroΥπεγράφη η Σύμβαση παροχής Υπηρεσιών για την αδειοδότηση του Υδατοδρομίου Ιεράπετρας, μεταξύ του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας, κ. Γεώργιου Ασπραδάκη και των νόμιμων εκπροσώπων της Ένωσης Εταιρειών «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ & ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΕΛΛΑΔΑΣ» κ.κ Τάσου Γκόβα και Νικόλαου Χαραλάμπους.

Χαιρετίζει ο ESPO την αναθεώρηση κατευθυντήριων γραμμών του ΤΕΝ-Τ

espo 000Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Θαλάσσιων Λιμένων (ESPO) χαιρετίζει την έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την αναθεώρηση των κατευθυντήριων γραμμών του Trans-European Transport Network (TEN-T) η οποία εγκρίθηκε την 1η Δεκεμβρίου.

Μεταξύ τριών υπουργείων

0KOSΜεταξύ τριών συναρμόδιων υπουργείων φαίνεται να βρίσκεται σε εκκρεμότητα το θέμα της ενσωμάτωσης του Συστήματος Εισόδου-Εξόδου (ΣΕΕ) στα Συνοριακά Σημεία Διέλευσης (ΣΣΔ) που προβλέπει η Schengen για τα λιμάνια που θεωρούνται «πύλες».

Το «τέρας» του… Brexit

0teras brexit roterntamΘα μπορούσε να ήταν το γνωστό Βρετανικό χιούμορ αν δεν ήταν εγκατεστημένο στο λιμάνι του Ρότερνταμ ένα μαλλιαρό μπλέ... τέρας. Ουσιαστικά πρόκειται για μία μαλλιαρή μπλέ «μασκότ» με μπλουζάκι... που αναγράφει την λέξη Brexit η οποία κυκλοφορεί στους χώρους αναμονής των φορτηγών οχημάτων με προορισμό και τα Βρετανικά λιμάνια που προειδοποιεί τους οδηγούς για το τι τους περιμένει μετά την 1η Ιανουαρίου.

Ενεργοποιεί 100 καινοτόμα έργα το λιμάνι του Ρότερνταμ

0rotterdamΗ Αρχή του Λιμένα του Ρότερνταμ και η PortXL θα ξεκινήσουν ένα νέο πρόγραμμα καινοτομίας για την έναρξη 100 καινοτόμων πιλοτικών σχεδίων κατά τη διάρκεια του 2021, τα οποία θα βοηθήσουν το cluster της ναυτιλιακής βιομηχανίας να ανακάμψει από τις χειρότερες επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19.

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

0ΟΛΕ ΠΑΔΑΘέματα εκπαίδευσης στη διαχείριση λιμένων με μεταφορά τεχνογνωσίας και δυνατότητες πρακτικής εξάσκησης των σπουδαστών του Πανεπιστημίου, στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ, περιλαμβάνει το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του Ο.Λ.Ε. ΑΕ και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ).

Στοιχεία ανάκαμψης «βλέπει» το Αμβρούργο

0Hamburg Port HHLA inland water vesselsΗ διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Αμβούργου μειώθηκε κατά 8% το 3ο τρίμηνο, καθώς οι αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 εξακολουθούν να περιορίζουν το εμπόριο με την Κίνα.

Παρατείνεται μέχρι 7 Δεκεμβρίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το μεταφορικό ισοδύναμο

0Trucks1Παρατείνεται έως και τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης Μεταφορικού Ισοδυνάμου Επιχειρήσεων για το Α’ εξάμηνο του 2020.

«Τρέχουν και δεν φτάνουν» στα Βρετανικά λιμάνια

0Felixstowe Trinity by night«Τρέχουν και δεν φτάνουν» στην κυριολεξία στα Βρετανικά λιμάνια ενόψει Brexit.

Το Σχέδιο Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία του Πισσαρίδη για την Cosco και τα Λιμάνια

OLP SEMPO6579Ιδιαίτερες αναφορές περιλαμβάνει το τελικό σχέδιο της έκθεσης Πισσαρίδη και για τα ελληνικά λιμάνια. 

Σε αναζήτηση «νέας στέγης» ο ΣΙΤΕΣΑΠ

0ΑλιμοςΤην Παρασκευή, 20/11/2020, πραγματοποιήθηκε δεύτερη συνάντηση (υπό τη μορφή τηλεδιασκέψεως, προς τήρηση των μέτρων λόγω κοροναϊού) του Διοικητικού Συμβουλίου του επαγγελματικού σωματείου «Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος – ΣΙΤΕΣΑΠ» με εκπροσώπους της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ Α.Ε.), αναφορικά με τις διάφορες τις προσπάθειες που επιχειρούνται για να απομακρυνθούν τα γραφεία των επαγγελματιών από το χώρο της Μαρίνας Αλίμου.

e-ΔΛΑ :Προστέθηκε κατηγορία «Άδεια χειριστή ταχυπλόου σκάφους»

064 φουσκωτόΣε συνέχεια της έναρξης της ηλεκτρονικής εφαρμογής e-ΔΛΑ η οποία τέθηκε στις 09-11-2020, στην παραγωγική της έκδοση, προστέθηκε κατηγορία «Άδεια χειριστή ταχυπλόου σκάφους».

Σε ρότα σύγκρουσης

0MARINA ALIMOUΣε ρότα σύγκρουσης βρίσκεται ο ΣΙΤΕΣΑΠ σχετικά με το θέμα απομάκρυνσης οικίσκων από την μαρίνα Αλίμου.

Εισέρχεται στην εφοδιαστική η ΖΙΜ

0ZIMΣτην εφοδιαστική επεκτείνεται και η ΖΙΜ η οποία υπέγραψε συμφωνία με την Alibaba.com.

Διπλασιάζει τη σιδηροδρομική κάλυψη η MAERSK

0MAERSK trainΔυο ακόμη εβδομαδιαίες σιδηροδρομικές καλύψεις θα προσθέσει η MAERSK στις συνδυαστικές λούπες Ασίας- Ευρώπης του AE19.

23ο Πανελλήνιο Συνέδριο Logistics "Supply Chain Playbook:Continuity in Crisis"

0HHLA Metrns AcquisitionΣτις 30 Νοεμβρίου ξεκινά το 23ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Logistics με θέμα «Supply Chain Playbook:Continuity in Crisis», που φέτος θα διεξαχθεί διαδικτυακά και θα διαρκέσει έως τις 5 Δεκεμβρίου.

«Πάγωσε» η εφαρμογή της υποχρεωτικής υποβολής της ηλεκτρονικής βεβαίωσης

0aadeH υποβολή βεβαίωσης τελωνειακού χαρακτήρα γνωστοποιήθηκε ότι έπειτα από αίτημα και διαβούλευσης με φορείς μεταξύ των οποίων και το ΕΒΕΠ η ΑΑΔΕ παρέτεινε μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2020 την εφαρμογή της υποχρεωτικής υποβολής της ηλεκτρονικής βεβαίωσης.

Στοιχεία εννεάμηνου δημοσιοποίησε η COSCO SHIPPING Ports Limited

0Piraeus cropΚερδοφόρο ήταν το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους για την COSCO SHIPPING Ports Limited σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε στα τέλη Οκτωβρίου τα οποία παρουσιάζουν και τα οικονομικά στοιχεία εννιαμήνου.

Πιστοποίηση της Μαρίνας Φλοίσβου κατά το διεθνές πρότυπο ISO 45001:2018

0Φλοίσβος Η LAMDA Flisvos Marina Α.Ε, με ξεχωριστή ικανοποίηση, ανακοινώνει την πιστοποίηση της Μαρίνας Φλοίσβου κατά το διεθνές πρότυπο ISO 45001:2018. Η πιστοποίηση αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της δέσμευσης της LAMDA Flisvos Marina Α.Ε για υπηρεσίες υψηλών προτύπων ποιότητας και την προσήλωσή της στην ασφάλεια όλων, ειδικά μέσα στις πρωτόγνωρες υγειονομικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν παγκοσμίως εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19.

Πρόεδρος του ESPO η Annaleena Mäkilä

0Annaleena MäkiläΗ Annaleena Mäkilä εξελέγη ομόφωνα πρόεδρος μετά από ψηφοφορία της Γενικής Συνέλευσης του ESPO στις Βρυξέλλες.

«Πατάει» στην TradeLens η ICTSI

0koytiΣτην ψηφιακή πλατφόρμα TradeLens «πάτησε» η International Container Terminal Services, Inc (ICTSI) προσθέτοντας 31 terminals που ελέγχει σε αυτή.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter