Τετ03032021

Last updateΤρι, 02 Μαρ 2021 5pm

ΛΙΜΑΝΙΑ

«Ανεβάζουν στροφές» τα Κινεζικά λιμάνια

0Containers stacked«Με το δεξί» μπήκε ο Ιανουάριος, όσον αφορά στην διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων για τα Κινεζικά λιμάνια που κατέγραψαν στην πλειοψηφία τους διψήφιες αυξήσεις σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι.

Συνεργασία ΟΛΕ ΑΕ-ΕΒΕΠ για την ανάπτυξη του λιμένα Ελευσίνας

0elefsina limani airphotoΔράσεις εμπορικού και βιομηχανικού ενδιαφέροντος, που συμβάλλουν στην στήριξη της επιχειρηματικότητας και στοχεύουν στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, προωθεί ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας ΑΕ προκειμένου να αναδειχτεί η Ελευσίνα σε περιφερειακή δύναμη του Πειραιά, κυρίως, στη διακίνηση χύδην φορτίων.

Πλατφόρμα αποβίβασης επιβατών για έκτακτες συνθήκες απέκτησε η ΟΛΠ Α.Ε.

0skalaΗ ΟΛΠ Α.Ε. προχώρησε στην μελέτη και προμήθεια μίας νέας πλατφόρμας αποβίβασης επιβατών, η οποία κατασκευάστηκε λαμβάνοντας υπόψη τις διαστάσεις των πλοίων της Ακτοπλοΐας αλλά και των κρουαζιεροπλοίων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή και θα χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις αδυναμίας χρήσης των ιδίων μέσων του πλοίου.

Αμβέρσα: Ψηφιακή ναυσιπλοΐα εντός λιμενικών εγκαταστάσεων

0ΑμβέρσαΤο λιμάνι της Αμβέρσας έχει πολλά ψηφιακά δεδομένα στη διάθεσή του. Με το APICA, ένα πρωτότυπο ψηφιακής αναπαράστασης της λιμενικής περιοχής, απεικονίζονται πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο από διάφορες υπηρεσίες, όπως πληροφορίες κυκλοφορίας, μετρήσεις αέρα, στάθμη νερού κ.λπ., σε ένα τρισδιάστατο μοντέλο του λιμανιού.

Στα «τάρταρα» η αξιοπιστία- Congestion crisis στα αμερικανικά λιμάνια

0Containers stackedΔύο webinar ένθεν κακείθεν του Ατλαντικού ήταν αρκετά για να αποκαλύψουν την πραγματική εικόνα του χάους που επέφερε η πανδημία στις εμπορευματικές ροές.

Ανά τρίμηνο οι συνεδριάσεις του Συμβουλίου Χρηστών Λιμένος Πειραιά

0DJI 0902 Μέσω τηλεδιάσκεψης, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25.02.2021 η 1η συνεδρίαση για το τρέχον έτος του Συμβουλίου Χρηστών Λιμένος Πειραιά, όπως προβλέπεται από το άρθρο 104 του Ν. 4504/2017, υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΛΠ Α.Ε. κ. Άγγελου Καρακώστα.

Υπέρ των μέτρων για αποτελεσματικές και καθαρότερες θαλάσσιες μεταφορές ο ESPO

espo 000Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Θαλάσσιων Λιμένων (ESPO) υποστηρίζει τα κύρια αποτελέσματα της ψηφοφορίας επί της έκθεσης πρωτοβουλίας σχετικά με τα τεχνικά και επιχειρησιακά μέτρα για πιο αποτελεσματικές και καθαρότερες θαλάσσιες μεταφορές (έκθεση Delli) στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σχεδιάζει PROAS το λιμάνι του Algeciras

0algeciras ισπανία 30359758Ένα «εργαλείο» προληπτικής ασφάλειας και αποδοτικότητας για τις λιμενικές λειτουργίες με βάση τις προβλέψεις από το φυσικό περιβάλλον, τα χρονοδιαγράμματα κλήσεων πλοίων και τις επιχειρησιακές προβλέψεις πρόκειται να αναπτύξει το λιμάνι του Algeciras.

Το δεύτερο εξάμηνο…

0IGOUMENITSAΑπό την ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ ουσιαστικά εξαρτώνται οι εξελίξεις σχετικά με τους διαγωνισμούς για τα λιμάνια που ήδη «τρέχουν.

Ψηφιακές συνεργασίες...

0rotterdamΨηφιακή συνεργασία σε εξέλιξη μεταξύ του λιμένα του Ρότερνταμ και του Βρετανικού λιμένα Teesport.

Λιμενικό Σώμα: Σύσταση ειδικού κλιμακίου για τον περιορισμο του Covid-19

0limeniko1 930Στη σύσταση ειδικού κλιμακίου, που θα πραγματοποιεί προληπτικούς ελέγχους γρήγορου τεστ αντιγόνου (rapid test) στα στελέχη του Λιμενικού, προχώρησε η Διεύθυνση Υγειονομικού του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος.

Οικονομικά αποτελέσματα 2020 ανακοίνωσε η ΟΛΠ Α.Ε.

0limaniPireaΗ ΟΛΠ Α.Ε. ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα 2020 σύμφωνα με τα οποία:

Π. Τσώνης: Στόχος να μετατραπεί το λιμάνι της Πάτρας σε «πράσινο» λιμάνι

01limani patrasΤην μετατροπή του λιμανιού της Πάτρας σε «πράσινο» λιμάνι έχει θέσει ως στόχο η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος και όπως τονίζει, μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠΑ ΑΕ, Παναγιώτης Τσώνης, «ο Οργανισμός διαχειρίζεται ενεργητικά όλες τις σημαντικές περιβαλλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει το λιμάνι της Πάτρας, στο πλαίσιο πάντα των αρμοδιοτήτων του».

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter