Τετ09232020

Last updateΤετ, 23 Σεπ 2020 1pm

ΛΙΜΑΝΙΑ

Πήρε θέση ο ESPO για την πρωτοβουλία FuelEU

espo 000Στο πλαίσιο των εν εξελίξει συζητήσεων σχετικά με τη μελλοντική ναυτιλιακή πρωτοβουλία FuelEU, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Θαλάσσιων Λιμένων (ESPO) εκφράζει τη δέσμευση των ευρωπαϊκών λιμένων να διαδραματίσουν το ρόλο τους στην παροχή βοήθειας στον ναυτιλιακό τομέα για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές.

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων στην ΟΛΘ Α.Ε.

0olthΤην ΟΛΘ Α.Ε. επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020, αντιπροσωπεία της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων (Ρ.Α.Λ.) με επικεφαλής τον Πρόεδρο, Παναγιώτη – Ιάσων Αγγελόπουλο.

Τρέχουν να… προλάβουν Covid-19 και Brexit

0Felixstowe«Θεαματικά» τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο λιμάνι του Felixstowe που αποτελεί τον μεγαλύτερο τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Συμμετοχή της ΟΛΠ Α.Ε. στο Συνέδριο Ελληνικών Επιχειρήσεων (Annual Greek Roadshow)

0COSCO koutiΗ ΟΛΠ Α.Ε. ανακοινώνει ότι συμμετείχε για ακόμη μια χρονιά στο Συνέδριο Ελληνικών Επιχειρήσεων (Annual Greek Roadshow) που διοργανώνεται από το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο λόγω των ειδικών συνθηκών πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού εισηγμένων εταιρειών και επενδυτών.

Προς αναβάθμιση το cruise terminal του ΟΛΘ

0athanasios liagkos melosdΣχέδιο για την αναβάθμιση του επιβατικού σταθμού, όχι μόνο γιατί περιλαμβάνεται στις υποχρεωτικές επενδύσεις, αλλά γιατί θα πρέπει να είναι έτοιμος, όταν ανοίξει η αγορά της κρουαζιέρας, ώστε να αξιοποιήσει το πλεονέκτημα της πόλης της Θεσσαλονίκης επεξεργάζεται η διοίκηση του ΟΛΘ.

Εκβαθύνεται ο Έλβας

0ΒυθοκόροςΜέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει τις διαδικασίες βυθοκόρισης σε προκαθορισμένο σημείο του ποταμού Έλβα στο λιμάνι του Αμβούργου η ειδική βυθοκόρος που είχε χρησιμοποιηθεί στις εργασίες διαπλάτυνσης της διώρυγας του Παναμά .

Τέσσερα λιμάνια στους τελικούς διαγωνισμού του ESPO

0amsterdamAlgeciras, Amsterdam, Lisbon kai Puertos del Estado είναι τα τέσσερα λιμάνια που περνούν στην τελική φάση του διαγωνισμού του ESPO με θέμα “Enhancing the port-city relationship by encouraging innovators and local start-ups to be part of the port ecosystem”.

Επιστροφή στην… κανονικότητα

0GioiaTauro Το 56% των λιμένων έχει επιστρέψει στην... κανονικότητα όσον αφορά στους ρυθμούς εξυπηρέτησης πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

«Μπούκωσε» το Felixstowe…

0FelixstoweΔεν θα δέχεται πλέον κενά εμπορευματοκιβώτια λόγω συμφόρησης το λιμάνι του Felixstowe που είναι το μεγαλύτερο container terminal του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Ζεστάθηκε» τον Αύγουστο η Βαλένθια

0koytiΤο λιμάνι της Βαλένθια έγινε το πρώτο Ισπανικό λιμάνι που χειρίστηκε πάνω από 500.000 TEU σε ένα μήνα χάρη στις σημαντικές αυξήσεις στο εμπόριο με την Ινδία, τη Σαουδική Αραβία, την Ιταλία, την Τουρκία και το Μαρόκο τον Αύγουστο.

Επίσκεψη του γ.γ. Λιμένων στην ΟΛΘ Α.Ε.

0ΟΛΘ77Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020, στο Κτίριο Διοίκησης της ΟΛΘ Α.Ε.

«Ιστορικών διαστάσεων» λιμενική συμφωνία

0DP IsraelΙστορικών διαστάσεων με ιδιαίτερο γεωπολιτικό και εμπορικό ενδιαφέρον προσλαμβάνει η συμφωνία στην οποία κατέληξαν η DP World και ο ισραηλινός όμιλος DoverTower σε συνέχεια της σύναψης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων του Μπαχρέιν και του Ισραήλ.

Νέο λιμενικό μοντέλο ανάπτυξης δημιουργεί η πανδημία

0GioiaTauro Επί ποδός πολέμου βρίσκονται οι ηγεσίες των λιμένων ανά τον κόσμο. Καθώς τα απόνερα του πρώτου κύματος της πανδημίας άφησαν το αποτύπωμά τους οι διοικήσεις έχουν στραφεί στην ανεύρεση «αντίδοτων» στο ενδεχόμενο ενός νέου κύματος που θα επαναφέρει τοπικά lockdown.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter