Πεμ12032020

Last updateΠεμ, 03 Δεκ 2020 10am

ΛΙΜΑΝΙΑ

Ξεκίνησε η διαδικασία αδειοδότησης του Υδατοδρόμιου Ιεράπετρας Κρήτης

0idroΥπεγράφη η Σύμβαση παροχής Υπηρεσιών για την αδειοδότηση του Υδατοδρομίου Ιεράπετρας, μεταξύ του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας, κ. Γεώργιου Ασπραδάκη και των νόμιμων εκπροσώπων της Ένωσης Εταιρειών «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ & ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΕΛΛΑΔΑΣ» κ.κ Τάσου Γκόβα και Νικόλαου Χαραλάμπους.

Χαιρετίζει ο ESPO την αναθεώρηση κατευθυντήριων γραμμών του ΤΕΝ-Τ

espo 000Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Θαλάσσιων Λιμένων (ESPO) χαιρετίζει την έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την αναθεώρηση των κατευθυντήριων γραμμών του Trans-European Transport Network (TEN-T) η οποία εγκρίθηκε την 1η Δεκεμβρίου.

Μεταξύ τριών υπουργείων

0KOSΜεταξύ τριών συναρμόδιων υπουργείων φαίνεται να βρίσκεται σε εκκρεμότητα το θέμα της ενσωμάτωσης του Συστήματος Εισόδου-Εξόδου (ΣΕΕ) στα Συνοριακά Σημεία Διέλευσης (ΣΣΔ) που προβλέπει η Schengen για τα λιμάνια που θεωρούνται «πύλες».

Προειδοποιητική αποχή

Σε προειδοποιητικού χαρακτήρα αποχή προχωρούν στις 8 Δεκεμβρίου από τις 07.00 το πρωί μέχρι και τις 22.00 το βράδυ τα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μεταφορών Βορείου Ελλάδος στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Το «τέρας» του… Brexit

0teras brexit roterntamΘα μπορούσε να ήταν το γνωστό Βρετανικό χιούμορ αν δεν ήταν εγκατεστημένο στο λιμάνι του Ρότερνταμ ένα μαλλιαρό μπλέ... τέρας. Ουσιαστικά πρόκειται για μία μαλλιαρή μπλέ «μασκότ» με μπλουζάκι... που αναγράφει την λέξη Brexit η οποία κυκλοφορεί στους χώρους αναμονής των φορτηγών οχημάτων με προορισμό και τα Βρετανικά λιμάνια που προειδοποιεί τους οδηγούς για το τι τους περιμένει μετά την 1η Ιανουαρίου.

«Αρρυθμίες» προκαλούν τα κενά «κουτιά»

0koyti«Αρρυθμίες» στις εμπορευματικές ροές προκαλεί ένας μεγάλος αριθμός κενών εμπορευματοκιβωτίων που εξακολουθούν να είναι διάσπαρτα στα λιμάνια ανά τον κόσμο.

Ενεργοποιεί 100 καινοτόμα έργα το λιμάνι του Ρότερνταμ

0rotterdamΗ Αρχή του Λιμένα του Ρότερνταμ και η PortXL θα ξεκινήσουν ένα νέο πρόγραμμα καινοτομίας για την έναρξη 100 καινοτόμων πιλοτικών σχεδίων κατά τη διάρκεια του 2021, τα οποία θα βοηθήσουν το cluster της ναυτιλιακής βιομηχανίας να ανακάμψει από τις χειρότερες επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19.

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

0ΟΛΕ ΠΑΔΑΘέματα εκπαίδευσης στη διαχείριση λιμένων με μεταφορά τεχνογνωσίας και δυνατότητες πρακτικής εξάσκησης των σπουδαστών του Πανεπιστημίου, στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ, περιλαμβάνει το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του Ο.Λ.Ε. ΑΕ και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ).

Στοιχεία ανάκαμψης «βλέπει» το Αμβρούργο

0Hamburg Port HHLA inland water vesselsΗ διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Αμβούργου μειώθηκε κατά 8% το 3ο τρίμηνο, καθώς οι αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 εξακολουθούν να περιορίζουν το εμπόριο με την Κίνα.

Αναχώρησε σήμερα το πρώτο τρένο από το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης

0OlTH TRENOΑποκαθίσταται η σιδηροδρομική διασύνδεση του λιμένα Θεσσαλονίκης με την ενδοχώρα των νοτίων Βαλκανίων.

Παρατείνεται μέχρι 7 Δεκεμβρίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το μεταφορικό ισοδύναμο

0Trucks1Παρατείνεται έως και τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης Μεταφορικού Ισοδυνάμου Επιχειρήσεων για το Α’ εξάμηνο του 2020.

Δύο μήνες μόνο…

0Cosco Shipping Διορία δύο μηνών προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία μεταβίβασης του ποσοστού 16% που κατέχει σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ στην COSCO-ΟΛΠ δίνει η COSCO στην Ελληνική κυβέρνηση.

«Τρέχουν και δεν φτάνουν» στα Βρετανικά λιμάνια

0Felixstowe Trinity by night«Τρέχουν και δεν φτάνουν» στην κυριολεξία στα Βρετανικά λιμάνια ενόψει Brexit.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter