Πεμ08132020

Last updateΠεμ, 13 Αυγ 2020 6pm

Ουδέν κακόν αμιγές καλού…

0Φινκαντιέρι

Ενώ ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν θα είναι ο φετινός Αύγουστος ή ο Σεπτέμβριος ο μήνας επανεκκίνησης των πλόων για τις μεγάλες εταιρίες της κρουαζιέρας πλοία των οποίων έχουν ρίξει άγκυρα λόγω κορωνοϊού οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις νεότευκτων ήρθαν την «κατάλληλη στιγμή»...

Σύμφωνα με τα στοιχεία ελέω του COVID-19 και της αρρυθμίας που προκάλεσε στα ναυπηγεία καταγράφονται καθυστερήσεις στις παραδόσεις νεότευκτων μονάδων που πρόκειται να παραδοθούν την προσεχή διετία. Προ της κρίσης της πανδημίας ο τομέας των κρουαζιερόπλοιων έσπασε τα ρεκόρ στις παραγγελίες με ορίζοντα μέχρι το 2027 και μάλιστα για πλοία με μεταφορικές ικανότητες της τάξης των 3000 και πλέον επιβατών. Μεταξύ των πρώτων εταιριών που ανακοίνωσαν καθυστερήσεις στα προγράμματά της ήταν η Disney Cruise Line με τρία υπό παραγγελία πλοία αλλά και η Norwegian Cruise Line Holdings που έχει παραγγείλει εννέα νεότευκτα ενώ άλλες εταιρίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας για την χρηματοδότηση των ναυπηγικών τους προγραμμάτων, στην παρούσα φάση, γεγονός που θα οδηγήσει σε μοιραίες καθυστερήσεις.
Στο μεταξύ το τρέχον έτος είναι «προγραμματισμένο» να εισέλθουν στις ενεργό δράση 25 νεότευκτες μονάδες από τις expedition κατηγορίες μέχρι τα megaships με μεταφορικές ικανότητες άνω των 3000 ατόμων.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter