Τετ09232020

Last updateΤετ, 23 Σεπ 2020 6pm

Μεγάλο ενδιαφέρον και πλήθος αιτήσεων για τις Σχολές Ξεναγών του Υπουργείου Τουρισμού

0konsolasΣτις 2.880 ανήλθαν οι αιτήσεις για τις πέντε , πλέον, Σχολές Ξεναγών του Υπουργείου Τουρισμού σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Κέρκυρα και Ρόδο, κάτι που αποδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει στον κλάδο.

Στη δικαιοσύνη η Λάμψα για τις «πληροφορίες» περί πώλησης της «Μεγάλης Βρετανίας»

Hotel Grande Bretagne ExteriorΜε νέα πιο αναλυτική ανακοίνωση το Διοικητικό Συμβούλιο της «Λάμψα» διαψεύδει τις «πληροφορίες» για πώληση της «Μεγάλης Βρετανίας».

«Δύσκολο» το 2021 για την τουριστική κίνηση

0Sarakiniko05Με το ταμείο για τον ελληνικό τουρισμό να γίνεται παραδοσιακά στο τέλος του έτους, ήδη από τώρα έχουν αρχίσει να βλέπουν το φως της δημοσιότητας εκτιμήσεις για την εξέλιξη του 2021.

Θέμα Μαρίνας Αλίμου θέτει ο ΣΙΤΕΣΑΠ

skafi anapsixis 2222Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος (ΣΙΤΕΣΑΠ) διαμαρτύρεται για την προσπάθεια «έξωσης» από της εγκαταστάσεις της Μαρίνας Αλίμου.

Δύo επιβάτες υπέστησαν ελαφρά εγκαύματα, από φωτιά σε τουριστικό πλοίο στον Πόρο

0fotiaΣτο νοσοκομείο του Άργους νοσηλεύονται εκτός κινδύνου και με ελαφρά εγκαύματα δύο εκ των επιβατών του ναυλομένου τουριστικού επιβατηγού πλοίου αναψυχής «ΑΛΑΪΑ»-ένας 71χρονος ημεδαπός και ένας 21χρονος αλλοδπαπός-στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά, από άγνωστη αιτία, χθες το απόγευμα ενώ βρισκόταν πρυμνοδετημένο στον παλαιό λιμένα Πόρου, με συνολικά δεκατρείς επιβαίνοντες.

Συνάντηση Σ.Ι.Τ.Ε.Σ.Α.Π. με Θ. Σκυλακάκη

yachting 00054Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, συναντήθηκαν εκπρόσωποι του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΕΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ – ΣΙΤΕΣΑΠ, την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020, στο γραφείο του στο Υπουργείο Οικονομικών.

Κύρωση Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας για συνεργασία στον τομέα του τουρισμού

064 φουσκωτόΚυρώθηκε σήμερα από τη Βουλή των Ελλήνων η Συμφωνία μεταξύ των Κυβερνήσεων Ελλάδας και Σερβίας για τη συνεργασία στον τομέα του τουρισμού. Τη Συμφωνία εισηγήθηκε το Υπουργείο Τουρισμού με σχέδιο νόμου.

Αναβολή του Olympic Yacht Show λόγω Covid-19

0Postponed02 GrΗ ONDECK EVENTS βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να προχωρήσει στην αναβολή του Olympic Yacht Show 2020 για τις προγραμματισμένες ημερομηνίες 01-04 Οκτωβρίου 2020, λόγω των έκτακτων μέτρων* που λαμβάνει η πολιτεία για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.Νέες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου

7tourismotheokarΚύρια θέματα της συζήτησης που διεξήχθη στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού ήταν η εξέλιξη της τουριστικής δραστηριότητας κατά το μήνα Αύγουστο, επίκαιρα ζητήματα εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων, καθώς και η αντιμετώπιση κρουσμάτων COVID-19.

Νομοθετικές πρωτοβουλίες ΥΝΝΠ για την ασφάλεια στις παραλίες και τη θάλασσα

088τζετ σκιΑναφορά στις νομοθετικές πρωτοβουλίες του ΥΝΝΠ με στόχο στην περεταίρω βελτίωση της ασφάλειας στις παραλίες και τη θάλασσα έκανε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

Μετατέθηκε για το Μάιο του 2021 το EAST MED YACHT SHOW 2020

skafi anapsixis 2222H Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) και ο Δήμος Πόρου, ως και η Οργανωτική Επιτροπή της EAST MED YACHT SHOW 2020, ανακοινώνουν,

Συνάντηση ΣΙΤΕΣΑΠ με τον ΥΝΝΠ κ. Ι. Πλακιωτάκη

0ΑλιμοςΠρώτη συνάντηση με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΕΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ - ΣΙΤΕΣΑΠ είχε την Τρίτη 18 Αυγούστου 2020, ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος υποδέχθηκε τον Πρόεδρο κ. Πάρι Λουτριώτη, τον Αντιπρόεδρο κ. Γιάννη Μακρυδάκη, την Γενική Γραμματέα Κα Φωτεινή Κιταμρτζιάν, στο γραφείο του στο Υπουργείο, όπου επίσης συμμετείχε και ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού, κ. Αντώνης Βιδάλης.

Συνδιάσκεψη της ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού με φορείς του τουρισμού

0Fotosyn2Η επόμενη μέρα στον τουρισμό μέσα από την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, ήταν το αντικείμενο της συνδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού και τους φορείς και τους ανθρώπους του τουρισμού.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter