Δευ11022026

Last updateΔευ, 02 Νοε 2026 7am

Συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη έξω από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων

adedy logotupo sima

Παναττική στάση εργασίας από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη λειτουργίας ωραρίου των υπηρεσιών προκήρυξε για την Τετάρτη η ΑΔΕΔΥ ενάντια στην «κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης». Την ίδια ημέρα στις 12.30 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο έξω από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) με αφορμή την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσου Πετρόπουλου για την ανά τρίμηνο χορήγηση του μερίσματος από το ΜΤΠΥ, μια απόφαση που, όπως υποστηρίζει, η ΑΔΕΔΥ οδηγεί σε συρρίκνωση και διάλυση του Ταμείου, το οποίο ήδη βρίσκεται σε αδυναμία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς τους μερισματούχους-συνταξιούχους του.

Η ΑΔΕΔΥ ζητάει την επαναφορά της κράτησης του 3% επί των προμηθειών του Δημοσίου υπέρ του Ταμείου, καθώς και την ανάκληση της απόφασης για την ανά τρίμηνο χορήγηση του μερίσματος και την επαναφορά της μηνιαίας χορήγησής του.

Ταυτόχρονα ζητάει από το κράτος να εγγυηθεί τη συνέχιση της λειτουργίας του Ταμείου και παράλληλα να μην υπάρξει περαιτέρω περικοπή του μερίσματος.

 

Πηγή: www.naftemporiki.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter


Warning: preg_match(): Compilation failed: regular expression is too large at offset 65537 in /home/theseanation/public_html/modules/mod_acymailing/mod_acymailing.php on line 48

Warning: preg_match(): Compilation failed: regular expression is too large at offset 65553 in /home/theseanation/public_html/modules/mod_acymailing/mod_acymailing.php on line 52