Δευ09212020

Last updateΔευ, 21 Σεπ 2020 6pm

Ευρωζώνη: Ύφεση 14,7% και μείωση της απασχόλησης 3,1% στο β' τρίμηνο του 2020

euro 00mmhhhΣτο 14,7% ανήλθε η ύφεση στην Ευρωζώνη στο δεύτερο τρίμηνο σε ετήσια βάση και στο 11,8% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat), τα οποία είναι ελαφρά χαμηλότερα σε σχέση με τις πρώτες εκτιμήσεις της στο τέλος Ιουλίου (15,0% και 12,1%, αντίστοιχα).

Τζ. Πάιατ: Είναι μια στρατηγικά σημαντική στιγμή στις σχέσεις ΗΠΑ με τη Βόρεια Ελλάδα

0payat"Είναι μια πολύ συναρπαστική στιγμή για τις σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με τη Βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Επιστρέφουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων;

0ΚΙΝΑΗΠΑ και Κίνα συμφώνησαν να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τις επόμενες ημέρες προκειμένου να αξιολογήσουν την εφαρμογής της εμπορικής συμφωνίας "πρώτης φάση” που υπέγραψαν τον Ιανουάριο.

Ο Τραμπ δήλωσε πως ανέβαλε τις συνομιλίες με την Κίνα για το εμπόριο

0chinausaflagsΟ πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Τρίτη ότι ανέβαλε τις συνομιλίες που προγραμματιζόταν να έχει η κυβέρνησή του με αυτήν της Κίνας για ζητήματα που άπτονται των διμερών εμπορικών σχέσεων, προσθέτοντας ότι δεν θέλει συζητήσεις με το Πεκίνο επί του παρόντος.

Ετήσια αύξηση κατά 6,5% κατέγραψε το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας τον Ιούλιο

0koytiΕτήσια αύξηση 6,5% κατέγραψε το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας τον Ιούλιο, με τις εξαγωγές και τις εισαγωγές να αυξάνονται κατά 10,4% και 1,6% αντίστοιχα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν.

Ευρωζώνη: Συρρίκνωση-ρεκόρ της οικονομίας στο β' τρίμηνο

0euroΤη μεγαλύτερη ιστορικά συρρίκνωσή της σημείωσε η οικονομία της Ευρωζώνης στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με προσωρινές εκτιμήσεις που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat), ενώ ο πληθωρισμός αυξήθηκε απρόσμενα ελαφρά τον Ιούλιο.

Αναπτύσσει η Κίνα την Hainan

0Cosco VLCCΗ πρώτη από μία σειρά στρατηγικής σημασίας κινήσεων της Κίνας να αναπτύξει το λιμάνι Yangpu της Hainan σε κέντρο ελεύθερου εμπορίου ήρθε στη δημοσιότητα με την «τοποθέτηση» θυγατρικής της COSCO Shipping Energy Transportation.

Ε.Ε. : Έκλεισε η συμφωνία για το Σχέδιο Ανάκαμψης

ellada oikonomia 1Εγκρίθηκε η συμφωνία των 27 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ε.Β.Ε.Π.: Η Ευρωπαϊκή Περιφερειακή Έκθεση δείχνει σημαντική ενίσχυση του ηλεκτρονικού εμπορίου το 2020

0ΕΒΕΠ ΦΩΤΟ 2Το Ε.Β.Ε.Π. ενημερώνει πως, προσφάτως, η «Ecommerce Europe» και η «EuroCommerce» παρουσίασαν από κοινού στις Βρυξέλλες, την ευρωπαϊκή περιφερειακή έκθεση για το ηλεκτρονικό εμπόριο το 2020.

Τράμπ: Η διμερής συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας για το εμπόριο παραμένει σε ισχύ

0usachinaflagΟ Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας ότι η διμερής συμφωνία που διαπραγματεύθηκε η κυβέρνησή του με αυτή της Κίνας για το διμερές εμπόριο παραμένει σε ισχύ άθικτη.

Παρέμβαση Α. Μιχάλαρου στο ρ/σ «Στο Κόκκινο»

0michalarosΠαρέμβαση για θέματα που άπτονται της οικονομίας έκανε στο ρ/σ «Στο Κόκκινο» ο πρόεδρος του ΒΕΠ κ. Ανδριανός Μιχάλαρος.

Κίνα: Mείωση 36,7% κατέγραψαν τα κέρδη των μεγαλύτερων βιομηχανιών στο 1o τρίμηνο του 2020

0dollar yuanΤα κέρδη στις μεγαλύτερες βιομηχανίες τις Κίνας μειώθηκαν στο πρώτο τρίμηνο του 2020, ενώ καταγράφηκαν ενδείξεις βελτίωσης για το μήνα Μάρτιο, από τη συντονισμένη προσπάθεια για την καταπολέμηση των οικονομικών συνεπειών εξάπλωσης της COVID-19, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία (NBS).

Brexit: Δημοσιοποιήθηκε προσχέδιο με τις προτάσεις της Βρετανίας για συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την ΕΕ

0Brexit4Το προσχέδιο με τις προτάσεις της για μία συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την ΕΕ δημοσιοποίησε η βρετανική κυβέρνηση, καθώς και άλλα 11 προσχέδια των νομικών κειμένων που συμπληρώνουν τη συμφωνία, όπως παραρτήματα και το σχέδιο για την μελλοντική σχέση.

Βρετανία: Τέλος η μετανάστευση εργαζομένων από την ΕΕ

0brexit03Οι βουλευτές στη Βρετανία ενέκριναν χθες Δευτέρα νομοσχέδιο με το οποίο τερματίζεται η ελεύθερη μετανάστευση των εργαζομένων από την ΕΕ, σε μια ψηφοφορία που έφερε στο φως το θέμα των αλλοδαπών νοσηλευτών και γιατρών εν μέσω πανδημίας κορονοϊού.

Να απαγορευθούν μέχρι νεοτέρας από την ΕΕ οι εξαγορές ευρωπαϊκών εταιρειών από κινεζικές λέει ο Μ. Βέμπερ

0ΒέμπερΗ Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να επιβάλλει προσωρινά απαγόρευση των εξαγορών ευρωπαϊκών εταιρειών η τιμή των μετοχών των οποίων έχει υποχωρήσει ή έχουν προβλήματα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού από εταιρείες της Κίνας, κατά την άποψη του επικεφαλής της μεγαλύτερης πολιτικής οικογένειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως αποτυπώνεται σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται στη γερμανική Welt am Sonntag σήμερα.

ΕΚ: Η ΕΕ27 χρειάζεται πακέτο ανάκαμψης 2 τρισ. ευρώ για την αντιμετώπιση των συνεπειών του COVID-19

9money9Σε ψήφισμα για την αναθεώρηση του προϋπολογισμού μετά το 2020 και τα σχέδια ανάκαμψης, το ΕΚ ζητά ισχυρό πακέτο, εστιασμένο στις ανάγκες πολιτών και σε περαιτέρω ανάπτυξη του προϋπολογισμού.

ILO: Σχεδόν το ήμισυ του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού κινδυνεύει να χάσει τα προς το ζην

0w29Περίπου 1,6 δισεκ. εργαζόμενοι στην ανεπίσημη οικονομία, που αντιστοιχούν περίπου στο ήμισυ του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού, κινδυνεύουν άμεσα να χάσουν τα προς το ζην λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO).

COVID-19-Reuters: Ρευστότητα για επιχειρήσεις μέσω Τραπεζών

ellada eu oikonomiaΖητούμενο η ρευστότητα για τις επιχειρήσεις εν μέσω πανδημίας.Οι τράπεζες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχουν μεγαλύτερη κεφαλαιακή ελάφρυνση, ώστε να μπορούν να βοηθήσουν τις εταιρείες που δυσκολεύονται με την πανδημία του κορονοϊού, αποφεύγοντας επιζήμιες προβλέψεις για τα δάνεια που θα πληγούν από την επικείμενη βαθειά ύφεση, δήλωσαν πηγές στο Reuters.

Σε ισχύ από την 1η Ιουλίου η νέα συμφωνία ελευθέρου εμπορίου ΗΠΑ- Μεξικού-Καναδά

0trumpDonaldΗ νέα συμφωνία ελευθέρου εμπορίου (USMCA) μεταξύ των ΗΠΑ, του Μεξικού και του Καναδά, αποτέλεσμα εξαντλητικών διαπραγματεύσεων, θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου, ανακοίνωσε χθες η αμερικανική κυβέρνηση.

Πάιατ: Οι οικονομικοί δεσμοί με την Ελλάδα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ατζέντας μας

0παιατΟι ισχυροί δεσμοί μεταξύ Ελλάδος και Ηνωμένων Πολιτειών, μιας σχέσης που έχει αποκτήσει στρατηγικό χαρακτήρα, αναδείχθηκαν, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εξωτερικών,

Η Κομισιόν θα παρουσιάσει μέχρι τις 6 Μαΐου το «Ταμείο Ανάκαμψης» - Παραμένει η διάσταση απόψεων βορρά-νότου

0euflagΟι ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκαναν ένα βήμα προς την από κοινού χρηματοδότηση της οικονομικής ανάκαμψης αφού παρέλθει η πανδημία του νέου κορονοϊού, συμφωνώντας να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επεξεργαστεί τις λεπτομέρειες αυτής της κοινής προσπάθειας, ανέφεραν πηγές από τις Βρυξέλλες.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter