Τετ03032021

Last updateΤρι, 02 Μαρ 2021 5pm

ΔΙΕΘΝΗ

Ραγδαία αύξηση, παγκοσμίως, στις αποτιμήσεις Εξαγορών & Συγχωνεύσεων το β’ εξάμηνο του 2020, παρά τον αντίκτυπο του COVID-19 στην οικονομία

0G.MakripidisΣε υψηλά επίπεδα κινείται ο κλάδος των Εξαγορών και Συγχωνεύσεων (Ε&Σ), με υψηλές αποτιμήσεις και έντονο ανταγωνισμό στον ψηφιακό και τεχνολογικό κλάδο, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη μελέτη της PwC «Global M&A Industry Trends».

Στο «μικροσκόπιο» του Ευρωκοινοβουλίου η FRONTEX

0frontexΣτο «μικροσκόπιο» του Ευρωκοινοβουλίου η FRONTEX όσον αφορά στα θεμελιώδη δικαιώματα. Η νέα ομάδα εργασίας του ΕΚ για τον έλεγχο του Frontex (FSWG) ξεκίνησε επίσημα τις εργασίες της χθες 23 Φεβρουαρίου με τον διορισμό της προέδρου της και της εισηγήτριας.

Μπλόκ τραίνο από την MAERSK με αντι-COVID-19 υλικά

0maersk Ξεκίνησε δρομολόγια μεταξύ Κίνας και Β. Ευρώπης ένα ειδικό μπλόκ τραίνο αφιερωμένο στη μεταφορά ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού.

Τριανταένα οργανισμοί χαιρετίζουν απόφαση του Ε.Κ. για το RRF

Bulk carrier 1Τριανταένα οργανισμοί, εξέδωσαν κοινή δήλωση με την οποία χαιρετίζουν την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το οποίο ενέκρινε τη συμφωνία σχετικά με την πρόταση κανονισμού για τη θέσπιση μηχανισμού αποκατάστασης και ανθεκτικότητας (RRF).

Προτείνει παράταση της προσωρινής εφαρμογής της συμφωνίας του Brexit η Κομισιόν

0BrexitΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε στα κράτη μέλη της ΕΕ πρόταση για παράταση έως τα τέλη Απριλίου της προσωρινής εφαρμογής της εμπορικής συμφωνίας του Brexit με το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως έγινε γνωστό από συγκλίνουσες πηγές.

Ακτοπλοϊκή «παράκαμψη» του Brexit

0Stena EmblaΙρλανδέζικες ακτοπλοϊκές εταιρείες αφαιρούν κάποια από τα νεότερα και μεγαλύτερα πλοία από τα Βρετανικά λιμάνια για να ενισχύσουν τις υπηρεσίες “Brexit buster” (παράκαμψη του Brexit) που παρέχουν άμεση σύνδεση με την Ε.Ε. από την Ιρλανδία.

Η Ολλανδία θέλει να αντικαταστήσει τη Βρετανία ως «πύλη εισόδου» της ΕΕ για τις ΗΠΑ

0ΡούτεΗ Ολλανδία θέλει να είναι η "πύλη εισόδου" του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν προς την Ευρώπη, μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε.

Το μεταφορικό ισοδύναμο για τις νησιωτικές επιχειρήσεις

0metaforiko isodynamoΗ Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοινώνει ότι όλες οι επιχειρήσεις με έδρα τα νησιά της Ελληνικής επικράτειας που προβλέπονται από το ν.4551/2018, όπως ισχύει, μπορούν να εκκινήσουν τη διαδικασία υποβολής αίτησης για υπαγωγή στη β’ φάση έτους 2020 του μέτρου Μεταφορικού Ισοδυνάμου (Μ.Ι.) επιχειρήσεων (ΦΕΚ Β’ 4044).

Επενδυτική συμφωνία ΕΕ – Κίνας μέσα στην εβδομάδα

0σημΚιν ΕΕΣε καλό δρόμο βρίσκονται οι συζητήσεις μεταξύ Κίνας και Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επίτευξη ακόμη και εντός της εβδομάδος εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών σύμφωνα με το Reuters.

Ρωσία: Δεκαεπτά άνθρωποι αγνοούνται μετά τη βύθιση αλιευτικού στη Θάλασσα Μπάρεντς

0fishingboatΔεκαεπτά άνθρωποι αγνοούνται μετά τη βύθιση σήμερα αλιευτικού σκάφους στην Θάλασσα Μπάρεντς στον Αρκτικό Ωκεανό, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα τις ρωσικές υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Επιτεύχθηκε συμφωνία για το Brexit

0συμΗ Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο κατέληξαν πριν από λίγο σε συμφωνία μετά από εννέα μήνες διαπραγματεύσεων.

Επιπλέον οικονομικές ενισχύσεις προς τις περιφέρειες της ΕΕ

ellada eu oikonomiaΤο ΕΚ ενέκρινε την πρωτοβουλία REACT-EU, μια δέσμη μέτρων με προϋπολογισμό ύψους 47,5 δισ. ευρώ που σκοπό έχει να συμβάλει στην αντιμετώπιση των άμεσων συνεπειών της κρίσης του κορονοϊού στις περιφέρειες της ΕΕ. Η πρωτοβουλία εγκρίθηκε με 654 ψήφους υπέρ, 23 κατά και 17 αποχές.

Δύο οι διεκδικητές του Σκαραμαγκά

0899 skaramagasΗ Onex του Πάνου Ξενοκώστα και η Pyletech Shipyards του Θεόφιλου Πριόβολου είναι οι δύο εταιρείες που, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσαν προσφορά για τα περιουσιακά στοιχεία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ) στον διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον ειδικό διαχειριστή.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter