Δευ04292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μνημόνιο για e-μεθανόλη

0Deutschland gmbh

Η ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία Mitsui O.S.K. Lines και η Hy2gen Deutschland υπέγραψαν μνημόνιο συμφωνίας (MoU) για να διερευνήσουν τη χρήση της e- μεθανόλης ως καυσίμου για πλοία.
Η Hy2gen Deutschland σχεδιάζει να παράγει e-μεθανόλη σε ένα έργο στην Κάτω Σαξονία της Γερμανίας, ξεκινώντας από το 2028. Και οι δύο εταιρείες εξετάζουν το ενδεχόμενο να το χρησιμοποιήσουν ως καύσιμο πλοίων που χρησιμοποιείται για θαλάσσιες μεταφορές στην περιοχή του Ατλαντικού.
Η Hy2gen Deutschland GmbH είναι θυγατρική της Hy2gen AG. Η εταιρεία ειδικεύεται σε ολόκληρη τη γκάμα προϊόντων - από ανανεώσιμο υδρογόνο, κοινώς γνωστό ως πράσινο υδρογόνο, έως ανανεώσιμη αμμωνία και ηλεκτρονικά καύσιμα με βάση το υδρογόνο.
Χρησιμοποιώντας καθαρή ηλεκτρονική μεθανόλη, η οποία παράγεται από τη σύνθεση πράσινου διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και υδρογόνου που παράγεται με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι εταίροι στοχεύουν στη σημαντική μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου σε σύγκριση με τα υπάρχοντα καύσιμα πλοίων.
Μία από τις βασικές στρατηγικές για την επίτευξη αυτού του στόχου περιλαμβάνει την «υιοθέτηση καθαρών εναλλακτικών καυσίμων» και ο Όμιλος MOL στοχεύει να έχει 90 πλοία που τροφοδοτούνται με ΥΦΑ / μεθανόλη σε λειτουργία έως το 2030.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter