Δευ04292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επικαιροποιήθηκαν κατευθυντήριες γραμμές για την βιορύπανσης των πλοίων

bulk ships 000

Η Επιτροπή Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος του ΙΜΟ ενέκρινε αναθεωρημένες κατευθυντήριες γραμμές για τον έλεγχο και τη διαχείριση της βιορύπανσης των πλοίων για την ελαχιστοποίηση της μεταφοράς χωροκατακτητικών υδρόβιων ειδών. Η επικαιροποίηση των κατευθυντήριων γραμμών του 2011 πραγματοποιήθηκε για τη βελτίωση της υιοθέτησης και της επιβολής και για τη μείωση της απειλής που συνιστούν τα χωροκατακτητικά υδρόβια είδη για την ευημερία των ωκεανών.
Εκτός από την αντιμετώπιση της απειλής που συνιστούν τα χωροκατακτητικά υδρόβια είδη, η επικαιροποίηση των κατευθυντήριων γραμμών αναγνωρίζει ότι η αυξημένη υιοθέτηση και η βελτιωμένη διαχείριση της βιολογικής ρύπανσης υποστηρίζουν βελτιώσεις στις υδροδυναμικές επιδόσεις ενός πλοίου και μπορούν να είναι αποτελεσματικές στην ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης – μειώνοντας έτσι τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (GHG).
Οι κατευθυντήριες γραμμές περιλαμβάνουν ορισμένα σημεία προβληματισμού σχετικά με τον σχεδιασμό και την κατασκευή πλοίων, αλλά επικεντρώνονται κυρίως σε επιχειρησιακά ζητήματα - συγκεκριμένα στην επιλογή και εγκατάσταση ενός αντιρρυπαντικού συστήματος (AFS) και στην επανεγκατάσταση, επανεφαρμογή ή επισκευή ενός AFS, καθώς και καθοδήγηση σχετικά με τα συστήματα πρόληψης της θαλάσσιας ανάπτυξης (MGPS).
Οι επιθεωρήσεις βιολογικών εναποθέσεων εκπονούνται διεξοδικά και οι κατευθυντήριες γραμμές παρέχουν τη δυνατότητα επιθεωρήσεων από οργανισμούς, πληρώματα ή προσωπικό που είναι αρμόδια για τη διενέργεια τέτοιων επιθεωρήσεων. Παρέχεται καθορισμένο χρονοδιάγραμμα για τις επιθεωρήσεις, το οποίο βασίζεται σε προφίλ κινδύνου ειδικά για το πλοίο. Το πρόγραμμα αυτό λαμβάνει υπόψη την παρακολούθηση των επιδόσεων που αναλαμβάνει το πλοίο

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter