Δευ04292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η μόδα «πάει» με… «πράσινα» πλοία της MAERSK

0MaerskLine

H Inditex, η μητρική εταιρεία γνωστών εμπορικών σημάτων όπως η Zara και η Massimo Dutti, ένωσε τις δυνάμεις της με τη Maersk για να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα στην παγκόσμια θαλάσσια εφοδιαστική.

Η συνεργασία στοχεύει στην ενσωμάτωση εναλλακτικών, φιλικών προς το περιβάλλον καυσίμων σε όλες τις εισερχόμενες διαδρομές μέσω του προγράμματος ECO Delivery Ocean της Maersk που διαθέτει πράσινη μεθανόλη και βιοντίζελ δεύτερης γενιάς που παράγεται από πρώτες ύλες αποβλήτων.
Η μετάβαση αυτή αναμένεται να αποφέρει μείωση άνω του 80% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου ανά λίτρο σε σύγκριση με τις παραδοσιακές πηγές καυσίμων.
H εξοικονόμηση αερίων του θερμοκηπίου που επιτυγχάνεται μέσω αυτού του προγράμματος επιβεβαιώνεται με εξωτερικά επαληθευμένα πιστοποιητικά, ενώ οι συμμετέχουσες μεταφορές θα απαλλάσσονται από τέλη που σχετίζονται με το σύστημα εμπορίας εκπομπών της ΕΕ (ETS) στο μέλλον.
«Αυτή η συνεργασία είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πώς η ενίσχυση καινοτόμων λύσεων με αφοσιωμένους εταίρους είναι το κλειδί για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Μέσω αυτής της κοινής πρωτοβουλίας με τη Maersk, κάνουμε σημαντικά βήματα στη μείωση των εκπομπών που σχετίζονται με τις θαλάσσιες μεταφορές μας», δήλωσε ο Abel Lopez, επικεφαλής εισαγωγών, εξαγωγών και μεταφορών στην Inditex.
Η Maersk δήλωσε ότι η ζήτηση για το προϊόν χαμηλών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ECO Delivery, αυξάνεται, με πολλούς πελάτες να αναζητούν τρόπους μείωσης των εκπομπών πεδίου 3. Ως αποτέλεσμα, ένας αυξανόμενος αριθμός πελατών υιοθετεί αυτήν την premium λύση για ολόκληρο το φορτίο τους σύμφωνα με τη φορτωτική Maersk.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter