Δευ04292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η LR χορηγεί κατ' αρχήν έγκριση για το σύστημα δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα της ERMA FIRST

0AIP

Η Lloyd's Register (LR) χορήγησε κατ' αρχήν έγκριση (AiP) στην ERMA FIRST για το σύστημα δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα (CCS) που βασίζεται στην απορρόφηση αμίνης.
Το σύστημα CCS της ERMA FIRST χρησιμοποιεί τεχνολογία απορρόφησης για την ανάμιξη καυσαερίων CO2 (διοξειδίου του άνθρακα) με έναν ιδιόκτητο διαλύτη αμίνης, ο οποίος στη συνέχεια θερμαίνεται για να παράγει μια χημική αντίδραση που αντιστρέφει την απορρόφηση και διαχωρίζει το CO2 από τον διαλύτη. Το CO2 από αυτή τη διεργασία στη συνέχεια υγροποιείται και αποθηκεύεται υπό κρυογονικές συνθήκες επί του σκάφους με τον διαλύτη έτοιμο να χρησιμοποιηθεί ξανά στην ίδια διεργασία, δημιουργώντας έναν αναγεννητικό βρόχο για CCS.
Με την ικανότητα δέσμευσης σημαντικής ποσότητας CO2 από τις εκπομπές καυσαερίων, οι πλοιοκτήτες και οι φορείς εκμετάλλευσης θα είναι σε θέση να επιτύχουν και να υπερβούν τους ενισχυμένους στόχους μείωσης των εκπομπών του ΔΝΟ, αυξάνοντας παράλληλα τον κύκλο ζωής των πλοίων τους.
Το AiP της LR, ως μέρος της διαδικασίας πιστοποίησης βάσει κινδύνου, επέτρεψε στην τεχνολογία να επιτύχει αυτό το σημαντικό ορόσημο και επιτρέπει στην ERMA FIRST να προχωρήσει σε πιλοτική δοκιμή της εφαρμογής, ενώ η LR συνεχίζει να υποστηρίζει τους εταίρους της βιομηχανίας στη μείωση του κινδύνου των θαλάσσιων περιουσιακών τους στοιχείων.
Το AiP βασίζεται στην εμπορική επιτυχία του συστήματος επεξεργασίας έρματος της ERMA FIRST, του ERMA FIRST FIT BWTS, το οποίο έλαβε έγκριση τύπου από την LR τον Νοέμβριο του 2018.
Ο Nick Brown, Διευθύνων Σύμβουλος της Lloyd's Register, δήλωσε:
«Η LR είναι στην ευχάριστη θέση να απονείμει στην ERMA FIRST Καταρχήν Έγκριση για το σύστημα δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα μετά την καύση. Η τεχνολογία CCS παρουσιάζει μια πραγματική και αξιόπιστη διαδρομή για τη ναυτιλιακή βιομηχανία να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου βραχυπρόθεσμα έως μεσοπρόθεσμα και αυτό το AIP αποτελεί απόδειξη των απτών δράσεων της LR για την υποστήριξη της παγκόσμιας ενεργειακής μετάβασης. Ενεργώντας ως αξιόπιστοι σύμβουλοι και χρησιμοποιώντας την τεχνική μας εμπειρογνωμοσύνη καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας πιστοποίησης, η LR συνεχίζει να εντοπίζει προληπτικά ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών που μπορούν να μειώσουν τους κινδύνους για τους ναυτιλιακούς ενδιαφερόμενους».

Ο Κωνσταντίνος Σταμπεδάκης, Co-Founder & Managing Director, ERMA FIRST, δήλωσε:
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να λάβουμε κατ' αρχήν έγκριση από την Lloyd's Register για το σύστημα ERMA FIRST CCS. Η ERMA FIRST δεσμεύεται να αναπτύξει λύσεις που υποστηρίζουν την πράσινη μετάβαση της ναυτιλιακής βιομηχανίας και την επίτευξη των φιλοδοξιών του ΙΜΟ για απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές. Αυτό το AiP αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ορόσημο για το έργο CCS και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την Lloyd's Register καθώς προχωράμε στην επόμενη φάση αυτού του σημαντικού έργου».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter