Παρ05032024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Πράσινη συμμαχία» MAERSK -CMA CGM

aerioi rypoi 0

MAERSK -CMA CGM έχουν συμμαχήσει στο πλαίσιο των προσπαθειών για την πράσινη μετάβαση της ναυτιλίας και την επίτευξη των στόχων του ΙΜΟ. Και οι δύο έχουν συνεργαστεί για να αναπτύξουν διάφορους τομείς που σχετίζονται με την απαλλαγή από τον άνθρακα, σε πλήρη συμμόρφωση με όλους τους νόμους και κανονισμούς ενώ εκτιμούν ότι η συνεργασία θα συμβάλει στην επιτάχυνση του πράσινου μετασχηματισμού στη ναυτιλία.
Συγκεκριμένα, και οι δύο ναυτιλιακές εταιρείες θα συνεργαστούν περισσότερο για να αναπτύξουν τη χρήση εναλλακτικών πιο πράσινων καυσίμων για την πρόωση πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, και συγκεκριμένα:
-Ανάπτυξη υψηλών προτύπων για εναλλακτικά, βιώσιμα, πράσινα καύσιμα – συμπεριλαμβανομένης της ανάλυσης του πλήρους κύκλου ζωής και των σχετικών αερίων του θερμοκηπίου – και συμβολή στον καθορισμό του πλαισίου μαζικής παραγωγής πράσινου μεθανίου και πράσινης μεθανόλης.
-Ανάπτυξη και διατήρηση προτύπων για τη λειτουργία των πλοίων πράσινης μεθανόλης όσον αφορά την ασφάλεια και τον ανεφοδιασμό, καθώς και την επιτάχυνση της ετοιμότητας των λιμένων για ανεφοδιασμό και προμήθεια βιο / ηλεκτρονικής μεθανόλης σε βασικά λιμάνια σε όλο τον κόσμο.
Συνεχίζουν να διερευνούν από κοινού την Ε & Α σε άλλα στοιχεία της λύσης καθαρού μηδενικού ισοζυγίου ως νέα εναλλακτικά καύσιμα, όπως η αμμωνία, ή τεχνολογία καινοτομίας για τα πλοία μας.
Και οι δύο εταιρείες χαιρέτισαν επίσης το αποτέλεσμα της πρόσφατης Επιτροπής Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), κατά τη διάρκεια της οποίας υιοθετήθηκε η στρατηγική του ΙΜΟ για το 2023 για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τα πλοία, με ενισχυμένους στόχους για την αντιμετώπιση των επιβλαβών εκπομπών.
Ο Rodolphe Saadé, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου CMA CGM, δήλωσε: «Αυτή η συνεργασία αποτελεί ορόσημο για την απαλλαγή της βιομηχανίας μας από τον άνθρακα. Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία δύο ηγετών της ναυτιλίας, θα επιταχύνουμε την ανάπτυξη νέων λύσεων και τεχνολογιών, επιτρέποντας στον κλάδο μας να επιτύχει τους στόχους μείωσης του CO2. Ανυπομονούμε να ενωθούμε και με άλλες εταιρείες».
Από την πλευρά του ο Vincent Clerc, Διευθύνων Σύμβουλος της MAERSK, δήλωσε: «Η Maersk θέλει να επιταχύνει την πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία και την εφοδιαστική και για να γίνει αυτό, χρειαζόμαστε ισχυρή συμμετοχή από εταίρους σε ολόκληρο τον κλάδο. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε έναν σύμμαχο στην CMA CGM και είναι μια απόδειξη ότι όταν ενωθούμε μέσω αποφασιστικών προσπαθειών και συνεργασιών, αναδύεται μια απτή και αισιόδοξη πορεία προς ένα βιώσιμο μέλλον".

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter