Δευ05062024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ανεφοδιασμός με μεθανόλη

0MaerskLine

Το πρώτο boxship της MAERSK με μεθανόλη στον κόσμο στο παρθενικό του ταξίδι προς την Κοπεγχάγη, όπου θα βαφτιστεί τον Σεπτέμβριο πρόκειται να ανεφοδιαστεί με μεθανόλη στο Ρότερνταμ.

Το boxship 2.100 TEU, που κατασκευάστηκε από το ναυπηγείο Hyundai Mipo, έφτασε στο λιμάνι του Ρότερνταμ. Το λιμάνι του Ρότερνταμ είναι επίσης η τέταρτη στάση ανεφοδιασμού του πλοίου. Συγκεκριμένα, το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ανεφοδιάστηκε με πράσινη μεθανόλη από την OCI Global, αναλαμβάνοντας την πράσινη μεθανόλη OCI HyFuels για το τελευταίο σκέλος του παρθενικού του ταξιδιού.
Το πλοίο έλαβε τον εναρκτήριο ανεφοδιασμό του στο λιμάνι του Ulsan της Νότιας Κορέας στις 16 Ιουλίου και έκανε στάση στη Σιγκαπούρη στις 27 Ιουλίου, όπου έλαβε μια άλλη παρτίδα πράσινης μεθανόλης μέσω του δεξαμενόπλοιου MT Agility της Hong Lam Marine.
Πριν από μια εβδομάδα, το πλοίο έκανε μια στάση ανεφοδιασμού καυσίμων στο λιμάνι East Port Said της Αιγύπτου αφού διέσχισε τη διώρυγα του Σουέζ. Η τελευταία επιχείρηση είναι επίσης η πρώτη επιχείρηση ανεφοδιασμού με πράσινη μεθανόλη στην Ευρώπη. Ο ανεφοδιασμός σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για το λιμάνι του Ρότερνταμ, το μεγαλύτερο λιμάνι και κόμβο καυσίμων της Ευρώπης, στη μελλοντική απαλλαγή της ευρωπαϊκής ναυτιλίας και των αλυσίδων εφοδιασμού από τον άνθρακα. Νωρίτερα φέτος, η OCI ανακοίνωσε επίσης τη συνεργασία της με την Unibarge για την ανάπτυξη της πρώτης φορτηγίδας καυσίμων διπλού καυσίμου στον κόσμο που τροφοδοτείται από πράσινη μεθανόλη, η οποία θα αναπτυχθεί στο λιμάνι του Ρότερνταμ το επόμενο έτος. Η εταιρία ανανεώσιμων καυσίμων και καυσίμων χαμηλών εκπομπών άνθρακα της OCI Global, OCI HyFuels, είναι η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που παρέχει εμπορικά έτοιμα καύσιμα χαμηλών εκπομπών άνθρακα διαθέσιμα στον ναυτιλιακό τομέα. Η εταιρεία έκλεισε συμφωνία με τη Maersk τον Ιούνιο του 2023 για την παροχή πράσινης μεθανόλης για ολόκληρο το παρθενικό ταξίδι του πλοίου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter