Κυρ05052024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τέσσερις νέοι εταίροι προσχωρούν στην πρωτοβουλία πράσινου διαδρόμου της Silk Alliance Singapore

aerioi rypoi 0

Μετά την υπογραφή μνημονίου κατανόησης (MoU) μεταξύ της Ναυτιλιακής και Λιμενικής Αρχής της Σιγκαπούρης (MPA) και του κόμβου ναυτιλιακής απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές της Lloyd's Register (LR) για τη Silk Alliance, τέσσερα επιπλέον μέλη προσχώρησαν στην πρωτοβουλία που είναι η Yara Clean Ammonia ASA, το Methanol Institute, το MPC Container Ships ASA και το NUS Centre for Maritime Studies για την υποστήριξη του βραβευμένου προτεινόμενου έργου που στοχεύει στην απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές ενός περιφερειακού ναυτιλιακού διαδρόμου με επίκεντρο τις μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων.
Η Silk Alliance επικεντρώνεται σε έναν περιφερειακό στόλο, κυρίως ανεφοδιασμό καυσίμων στη Σιγκαπούρη που εμπορεύεται επίσης στον Ινδικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό. Η ένταξη της Yara Clean Ammonia ASA και του Ινστιτούτου Μεθανόλης θα επιταχύνει τις προσπάθειες για την καλύτερη κατανόηση των ζητημάτων υποδομής καυσίμων και της ανάπτυξης χωρητικότητας ανεφοδιασμού που απαιτείται για τη ναυτιλία μηδενικών εκπομπών.
Η πρωτοβουλία θα επιτρέψει στην πλευρά της προσφοράς καυσίμων και του στόλου να ξεπεράσουν το δίλημμα «κοτόπουλο ή αυγό» στη δημιουργία ζήτησης για καύσιμα χαμηλών έως μηδενικών ανθρακούχων εκπομπών. Αυτή η φιλοδοξία ενισχύεται περαιτέρω με τη συμπερίληψη της MPC Container Ships ASA, μιας κορυφαίας εταιρείας πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που ειδικεύεται στην εξυπηρέτηση ενδοπεριφερειακών εμπορικών οδών, κατέχοντας και λειτουργώντας έναν από τους μεγαλύτερους στόλους τροφοδοσίας παγκοσμίως.
Επιπλέον, η ακαδημαϊκή συνεργασία με το Κέντρο Ναυτιλιακών Σπουδών NUS αφήνει περιθώρια για περαιτέρω ερευνητικές εργασίες σχετικά με τεχνολογικές λύσεις για το σύμπλεγμα πράσινων διαδρόμων, το οποίο συμπληρώνει τις συνεχιζόμενες επιστημονικές αξιολογήσεις των κινδύνων της κλιματικής αλλαγής που πραγματοποιούνται από το Lloyd's Register Foundation NUS Institute for Public Understanding of Risk.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter