Τρι05072024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

AiP σε σύστημα αποθήκευσης άνθρακα επί του πλοίου

aerioi rypo 0098

Το σύστημα δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα επί του πλοίου που αναπτύχθηκε από την China Shipbuilding Power Engineering Institute Co. σε συνεργασία με τον Όμιλο BASF έχει λάβει καταρχήν εγκρίσεις (AiP). Τα AIP απονεμήθηκαν από δύο νηογνώμονες, τον Νηογνώμονα της Κίνας και τον ClassNK.
Η πιστοποίηση θέτει τα θεμέλια για την εμπορευματοποίηση του προϊόντος, καθώς η ναυτιλιακή βιομηχανία χαρτογραφεί μια πορεία για πράσινη και χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα λειτουργία πλοίων.
Με τις προσπάθειες απανθρακοποίησης της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας να κερδίζουν δυναμική, η τεχνολογία δέσμευσης άνθρακα από πλοία έχει αναδειχθεί ως μία από τις πολύ ελπιδοφόρες τεχνολογίες για τη μείωση του άνθρακα, ειδικά για τον υπάρχοντα στόλο. Η CSSC Power Group δήλωσε ότι το σύστημα δέσμευσης άνθρακα χαρακτηρίζεται από υψηλή απόδοση, ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας και απρόσκοπτη ενσωμάτωση. Τα βασικά στοιχεία του περιλαμβάνουν τη μονάδα προεπεξεργασίας καυσαερίων, τη μονάδα εκρόφησης και τη μονάδα υγροποίησης συμπύκνωσης συμπίεσης διοξειδίου του άνθρακα.
Στην καρδιά αυτής της τεχνολογίας βρίσκεται η βασική μονάδα απορρόφησης και εκρόφησης διοξειδίου του άνθρακα, η οποία διαθέτει μια υψηλής απόδοσης διαδικασία απορρόφησης υγρών χημικών αμινών που ξεχωρίζει για την ικανότητά της να απορροφά περισσότερο από το 85% του διοξειδίου του άνθρακα από τις εκπομπές κινητήρων πλοίων. Η επακόλουθη διαδικασία εκρόφησης διασφαλίζει καθαρότητα διοξειδίου του άνθρακα κάτω από 99,9%, ένας κρίσιμος παράγοντας για την υποστήριξη πρωτοβουλιών ανακύκλωσης άνθρακα

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter