Κυρ05052024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ενέκρινε η Ε.Ε.

aerioi rypoi 0

Το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) ενέκρινε επίσημα τους οριστικούς κανονισμούς για την κλιματικά ουδέτερη ναυτιλία, όπως περιγράφεται στην πρόταση FuelEU Maritime.
Οι νέοι κανονισμοί, που εγκρίθηκαν χθες 25 Ιουλίου, θα οδηγήσουν σε αύξηση καυσίμων χαμηλών ανθρακούχων εκπομπών, γεγονός που αναμένεται να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα του ναυτιλιακού τομέα στην ΕΕ.
Κύριος στόχος της ναυτιλιακής πρωτοβουλίας FuelEU είναι η αύξηση της παρουσίας ανανεώσιμων καυσίμων και καυσίμων χαμηλών ανθρακούχων εκπομπών και η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (GHG), διασφαλίζοντας παράλληλα την ομαλή λειτουργία της θαλάσσιας κυκλοφορίας και αποφεύγοντας στρεβλώσεις στην εσωτερική αγορά.
Η νέα νομοθεσία έχει ως στόχο να θέσει τις θαλάσσιες μεταφορές στην τροχιά των κλιματικών στόχων της ΕΕ για το 2030 και το 2050 και θα πρέπει να διαδραματίσει θεμελιώδη ρόλο στην υλοποίηση του ευρωπαϊκού νόμου για το κλίμα.
Ο νέος κανονισμός θα δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ μετά το καλοκαίρι και θα τεθεί σε ισχύ την 20ή ημέρα μετά τη δημοσίευση αυτή.
Οι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν από την 1η Ιανουαρίου 2025, εκτός από τα άρθρα 8 και 9 που θα εφαρμοστούν από τις 31 Αυγούστου 2024.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter