Τρι05072024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Βρετανία: Τέταρτος διαγωνισμός για «πράσινη ναυτιλία»

aerioi rypoi 0

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει υποσχεθεί επιπλέον 34 εκατομμυρίων λιρών (43 εκατομμύρια δολάρια) για τον τέταρτο γύρο του διαγωνισμού επίδειξης καθαρής ναυτιλίας (CMDC4). Από το 2021, το Υπουργείο Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου (DfT) χορηγεί μια σειρά διαγωνισμών ναυτιλιακής καινοτομίας που αποσκοπούν στην ενίσχυση του σχεδίου απαλλαγής της ναυτιλίας της χώρας από τον άνθρακα.
Το CMDC χρηματοδοτείται από το Γραφείο Ναυτιλίας του Ηνωμένου Βασιλείου για τη Μείωση των Εκπομπών (UK SHORE) και παραδίδεται από την Innovate UK, την υπηρεσία καινοτομίας της χώρας. Το UK SHORE είναι ένα πρόγραμμα στο πλαίσιο του DfT που επικεντρώνεται στην επιτάχυνση και την άρση των εμποδίων στη θαλάσσια απαλλαγή από τον άνθρακα.
Με τον τέταρτο γύρο χρηματοδότησης, αυτό φέρνει το συνολικό ποσό που επενδύθηκε μέσω του CMDC στα 165 εκατομμύρια δολάρια. Ο διαγωνισμός επιδιώκει να προωθήσει τη συνεχή ανάπτυξη νέων και βιώσιμων τεχνολογιών που θα κάνουν τη ναυτιλία πιο πράσινη.
"Η ενστάλαξη εμπιστοσύνης στη ναυτιλιακή βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου να επενδύσει σε νέες τεχνολογίες και καύσιμα είναι κεντρικής σημασίας για την επίτευξη καθαρού μηδενικού ισοζυγίου. Αυτή η χρηματοδότηση, με έμφαση στις πραγματικές επιδείξεις, θα βοηθήσει να γίνει αυτό και να ξεκλειδώσει επενδύσεις από όλη τη ναυτιλιακή κοινότητα για την παροχή τεχνολογιών που θα μειώσουν τις εκπομπές, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι η ναυτιλία παραμένει στην καρδιά της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου », δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου του Ηνωμένου Βασιλείου, Sarah Treseder. «Η ώθηση των ορίων των δυνατοτήτων αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παγκόσμιας φιλοδοξίας του Ηνωμένου Βασιλείου για έναν πιο πράσινο ναυτιλιακό τομέα. Γι 'αυτό ο νέος γύρος χρηματοδότησης συνεχίζει να καθορίζει αυτή την πορεία, όχι μόνο διατηρώντας τους κλιματικούς μας στόχους σε καλό δρόμο, αλλά και ενισχύοντας τις ευκαιρίες για ιδιωτικές επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας και ανάπτυξη της οικονομίας», δήλωσε η υπουργός Ναυτιλίας βαρόνη Charlotte Vere.
Οι αιτήσεις για το CMDC4 ανοίγουν από τις 2 Αυγούστου έως τις 27 Σεπτεμβρίου. Οι μελλοντικές προσφορές θα αξιολογηθούν με βάση μια σειρά κριτηρίων για να διαπιστωθεί πόσο πιθανό είναι να επιτύχουν πραγματικές επιδείξεις καθαρής ναυτιλιακής τεχνολογίας. Αυτό περιλαμβάνει τα πάντα, από τη δημιουργία εναλλακτικών πηγών καυσίμων για φορτηγά πλοία έως την ώθηση των πλοίων με μπαταρία.
Μέχρι στιγμής, 105 έργα σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν λάβει περισσότερα από 120 εκατομμύρια δολάρια στους τρεις πρώτους γύρους του CMDC.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter