Τετ05082024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η MPA Singapore και η Lloyd's Register υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας «Silk Alliance»

aerioi rypoi 0

Το Lloyd's Register Maritime Decarbonisation Hub (LR MDH) και η Ναυτιλιακή και Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης (MPA) υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης (MoU) με στόχο τη συνεργασία σε μια στρατηγική απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές ειδικά για το στόλο και ένα σχέδιο εφαρμογής για τη διακλαδική πρωτοβουλία «The Silk Alliance» για να καταστεί δυνατή η ναυτιλία μηδενικών εκπομπών στον Ινδικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό.


Μέσω συμπληρωματικών τεχνικών δεξιοτήτων και εμπειρογνωμοσύνης, και τα δύο μέρη θα ενισχύσουν τη δέσμευσή τους για την ανάπτυξη εταιρικών σχέσεων για τη συνδημιουργία του πράσινου διαδρόμου για τη δοκιμή στρατηγικών απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές για πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που δραστηριοποιούνται κυρίως στην Ασία για την επίτευξη σημαντικού αντίκτυπου μείωσης εκπομπών. Το LR MDH, το οποίο αποτελεί κοινή πρωτοβουλία μεταξύ του Lloyd's Register Group και του Lloyd's Register Foundation, κέρδισε το βραβείο International Maritime Organisation (IMO)-MPA NextGEN Connect Challenge για την «Ανάπτυξη μιας μεθοδολογίας σχεδίου δράσης βάσει διαδρομής βασισμένης στη Συμμαχία του Μεταξιού».
Η είσοδος της MPA στην πρωτοβουλία «The Silk Alliance» είναι ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της βαθύτερης συνεργασίας δημόσιου-ιδιωτικού τομέα μεταξύ των παγκόσμιων φορέων της ναυτιλιακής βιομηχανίας και της ρυθμιστικής αρχής λιμένων της Σιγκαπούρης, εστιάζοντας σε δράσεις για την απελευθέρωση βασικών επενδύσεων σε ολόκληρη την περιοχή του Ινδικού και του Ειρηνικού Ωκεανού, καθώς το σύμπλεγμα πράσινων διαδρόμων κινείται σε φάση υλοποίησης.
Η συνεργασία περιλαμβάνει την προώθηση επενδύσεων σε κλιμακούμενες υποδομές εφοδιασμού καυσίμων για την κάλυψη του σήματος συγκέντρωσης ζήτησης των μελών της The Silk Alliance και των πιθανών ευρύτερων περιφερειακών απαιτήσεων ανεφοδιασμού για εναλλακτικά καύσιμα.
Η συμβολή της MPA στη Silk Alliance, η οποία βασίζεται στο «First Mover Framework» του Lloyd's Register Maritime Decarbonisation Hub, συμπληρώνει τις προσπάθειες για την καθιέρωση της προσφοράς επιλογών καυσίμων χαμηλών και μηδενικών εκπομπών άνθρακα, καθώς και τη συνεργασία της με άλλους εταίρους για την ανάπτυξη πράσινων και ψηφιακών ναυτιλιακών διαδρόμων.
Ο Nick Brown, Διευθύνων Σύμβουλος της Lloyd's Register, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την MPA στην επέκταση της διακλαδικής συνεργασίας "The Silk Alliance". Οι αρχές σημαίας και οι λιμενικές αρχές διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην αύξηση της εμπιστοσύνης της βιομηχανίας στη ναυτιλία μηδενικών εκπομπών και ως ο μεγαλύτερος κόμβος ανεφοδιασμού καυσίμων στον κόσμο, βλέπουμε τη Σιγκαπούρη και την MPA ως κινητήρια δύναμη για την προώθηση της ασφαλούς υιοθέτησης καυσίμων χαμηλών έως μηδενικών εκπομπών στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία ».
Ο Teo Eng Dih, Διευθύνων Σύμβουλος της MPA, δήλωσε: «Η MPA είναι στην ευχάριστη θέση να είναι μέρος της The Silk Alliance για την επιτάχυνση της απαλλαγής από τον άνθρακα του εμπορίου εμπορευματοκιβωτίων. Η Silk Alliance θα επιτρέψει στους βασικούς ενδιαφερόμενους φορείς στη Σιγκαπούρη να χαρτογραφήσουν τη μετάβαση προς επιλογές χαμηλών και μηδενικών εκπομπών άνθρακα. Ως το μεγαλύτερο λιμάνι μεταφόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο και κόμβος ανεφοδιασμού, η Σιγκαπούρη θα λάβει ενεργά μέτρα για να υποστηρίξει την απαλλαγή του εμπορίου εμπορευματοκιβωτίων από τις ανθρακούχες εκπομπές σύμφωνα με την αναθεωρημένη στρατηγική του ΙΜΟ για τη μείωση των εκπομπών από τη ναυτιλία ».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter