Τρι05072024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Οδηγός από το ICS για την ανακύκλωση πλοίων

scrap ship 1

Το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ICS) δημοσίευσε έναν νέο οδηγό ανακύκλωσης πλοίων που παρέχει εκτεταμένες συμβουλές στους πλοιοκτήτες και άλλους βασικούς ενδιαφερόμενους φορείς σχετικά με τη συμμόρφωση με τις διατάξεις της Διεθνούς Σύμβασης του Χονγκ Κονγκ για την ασφαλή και περιβαλλοντικά ορθή ανακύκλωση των πλοίων (Σύμβαση του Χονγκ Κονγκ).
Αυτό έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή μετά την ανακοίνωση από το Μπαγκλαντές της πρόθεσής του να επικυρώσει τη Σύμβαση του Χονγκ Κονγκ, μια σημαντική κίνηση προς τη διασφάλιση ότι τα παροπλισμένα πλοία δεν θέτουν άσκοπα σε κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία, την ασφάλεια ή το περιβάλλον.
Η σύμβαση, η οποία εγκρίθηκε το 2009, αποσκοπεί στη μείωση των κινδύνων για την υγεία, την ασφάλεια και το περιβάλλον και ορίζει ότι τα πλοία που αποστέλλονται για ανακύκλωση φέρουν κατάλογο όλων των επικίνδυνων υλικών επί του πλοίου. Οι εγκαταστάσεις ανακύκλωσης υποχρεούνται να παρέχουν ένα σχέδιο ανακύκλωσης πλοίων, προσδιορίζοντας τον τρόπο ανακύκλωσης κάθε σκάφους, με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και τον κατάλογο επικίνδυνων υλικών.
Ο νέος οδηγός ανακύκλωσης πλοίων εξηγεί τις διαφορές μεταξύ του κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανακύκλωση πλοίων και της σύμβασης του Χονγκ Κονγκ, διασφαλίζοντας ότι οι εταιρείες συμμορφώνονται με την ισχύουσα νομοθεσία.
Επίσης περιλαμβάνει λεπτομέρειες σχετικά με όλους τους σχετικούς κανονισμούς (συμπεριλαμβανομένου του ευρωπαϊκού κανονισμού ανακύκλωσης πλοίων), έρευνες, ανάπτυξη και συντήρηση του Καταλόγου Επικίνδυνων Υλικών (IHM), πώς να πουληθεί ένα πλοίο για ανακύκλωση καθώς και πώς να προετοιμαστεί για πώληση.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter