Σαβ05182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Οι ευρωπαίοι πλοιοκτήτες χαιρετίζουν την επικύρωση της Σύμβασης του Χονγκ Κονγκ

scrap ship 1

14 χρόνια μετά την υιοθέτηση από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό, κυρώθηκε χθες η Διεθνής Σύμβαση του Χονγκ Κονγκ για την ασφαλή και περιβαλλοντικά ορθή ανακύκλωση των πλοίων (Σύμβαση του Χονγκ Κονγκ). Με την επικύρωση από το Μπαγκλαντές και τη Λιβερία, η Σύμβαση του Χονγκ Κονγκ θα τεθεί σε ισχύ σε δύο χρόνια. Πρόκειται για σημαντική πρόοδο όσον αφορά τη διασφάλιση επαρκών συνθηκών ασφάλειας και περιβάλλοντος για την ανακύκλωση πλοίων.
Η Σύμβαση του Χονγκ Κονγκ πρόκειται τελικά να τεθεί σε ισχύ, μετά την επικύρωσή της από το Μπαγκλαντές και τη Λιβερία. Στόχος της σύμβασης είναι να διασφαλίσει ότι η ανακύκλωση των πλοίων πραγματοποιείται με ασφαλή και περιβαλλοντικά ορθό τρόπο.
«Η τελική επικύρωση της Σύμβασης του Χονγκ Κονγκ είναι σπουδαία νέα για τη βελτίωση των συνθηκών ανακύκλωσης πλοίων διεθνώς. Η επικύρωση της σύμβασης αποτελεί σημαντική πρόοδο. Θα διασφαλίσει ότι τα πλοία ανακυκλώνονται με ασφαλή και περιβαλλοντικά ορθό τρόπο διεθνώς και θα δημιουργήσει ισότιμους όρους ανταγωνισμού σε διεθνές επίπεδο», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της ECSA, Σωτήρης Ράπτης
Η Σύμβαση του Χονγκ Κονγκ υιοθετήθηκε από 63 χώρες το 2009 και καθορίζει απαιτήσεις για πλοία, ναυπηγεία, κράτη σημαίας και αρχές. Η σύμβαση εξετάζει την ασφάλεια, τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας, περιβαλλοντικά ζητήματα και τον τρόπο αντιμετώπισης επικίνδυνων υλικών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter