Σαβ05182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η LR χορηγεί κατ' αρχήν έγκριση τύπου για το σύστημα παρακολούθησης εκπομπών επί του πλοίου SeaARCTOS

0SeaARCTOS

Η Lloyd's Register (LR) απένειμε κατ' αρχήν έγκριση τύπου στη SeaARCTOS για την πρωτοποριακή τεχνολογία παρακολούθησης εκπομπών ARCTOS-1, η οποία παρακολουθεί τα επίπεδα καυσαερίων διοξειδίου του άνθρακα (CO2), μεθανίου (CH4) και διοξειδίου του θείου (SO2) με ειδικό αισθητήρα προσαρτημένο στην έξοδο καυσαερίων ενός πλοίου.
Η ακριβής ανάλυση σε πραγματικό χρόνο του ARCTOS-1 επιτρέπει στους πλοιοκτήτες και τους φορείς εκμετάλλευσης να κατανοούν τις εκπομπές των πλοίων τους εξ αποστάσεως ανά πάσα στιγμή και μπορεί να παρέχει επιβεβαίωση ότι ένα σκάφος έχει αλλάξει επιτυχώς καύσιμα και έχει μειώσει τις εκπομπές SO2 πριν εισέλθει σε περιοχές ελέγχου εκπομπών θείου (SECA).
Η SeaARCTOS ολοκλήρωσε πρόσφατα πάνω από 20.000 ώρες δοκιμών σε πραγματικές συνθήκες της μονάδας, συλλέγοντας δεδομένα από τους στόλους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Interlink Maritime και της Bernhard Schulte Shipmanagement. Το ARCTOS-1 έχει σχεδιαστεί για να παρέχει την απαραίτητη διαφάνεια στην παρακολούθηση των εκπομπών για τους πλοιοκτήτες και τους ναυλωτές και να βοηθά στην υποστήριξη της συμμόρφωσης με τους τοπικούς και περιφερειακούς κανονισμούς για το θείο.
Η τεχνολογία εγκαθίσταται εύκολα και λειτουργεί χωρίς εξάρτηση από τα συστήματα ισχύος και δορυφορικών επικοινωνιών του σκάφους, αντί να παράγει τη δική του ηλεκτρική ενέργεια από την ανάκτηση θερμότητας καυσαερίων.
Το ARCTOS-1 παρέχεται σε συνδρομητικό μοντέλο, χωρίς να απαιτεί αγορά υλικού, κόστος επικοινωνίας ή άλλες κρυφές χρεώσεις, επιτρέποντας τη συλλογή των δεδομένων ανάλογα με τις ανάγκες των ιδιοκτητών και των χειριστών. Ο συντονισμός με το κράτος σημαίας ενός σκάφους σημαίνει ότι οι οργανισμοί επιθεώρησης μπορούν να λαμβάνουν δεδομένα με χρονοσφραγίδα και γεωγραφική σήμανση που δείχνουν πότε και πού πραγματοποιήθηκε αλλαγή καυσίμου.
Η έγκριση τύπου κατ' αρχήν σημαίνει ότι όλες οι απαιτούμενες κανονιστικές δοκιμές έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς μετά τη διαδικασία ανεξάρτητης αναθεώρησης σχεδιασμού, δειγματοληπτικού ελέγχου και επαλήθευσης των ελέγχων παραγωγής της LR.
Ο Andy McKeran, Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της Lloyd's Register, δήλωσε: «Η LR είναι στην ευχάριστη θέση να απονείμει κατ' αρχήν έγκριση τύπου στο ARCTOS-1, ένα πρωτοποριακό αυτοδύναμο σύστημα παρακολούθησης εκπομπών. Η τεχνολογία της Sea Arctos θα παρέχει στους ενδιαφερόμενους ζωτικής σημασίας δεδομένα και ανάλυση των εκπομπών καυσαερίων τους, βοηθώντας τους πλοιοκτήτες και τους φορείς εκμετάλλευσης να αυξήσουν την αποδοτικότητά τους, διαμορφώνοντας παράλληλα τις στρατηγικές βιωσιμότητάς τους σύμφωνα με τους κανονισμούς που επιβάλλει η βιομηχανία».
Ο Μιχάλης Κουγελλής, Διευθύνων Σύμβουλος της SeaARCTOS, δήλωσε: «Η ακριβής επαληθεύσιμη παρακολούθηση των εκπομπών και η αναφορά δεδομένων παραμένει μια τεράστια πρόκληση για τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Το ARCTOS-1 είναι η μόνη λύση που μπορεί να συλλέξει αξιόπιστα και να μεταφέρει δεδομένα εκπομπών στους ενδιαφερόμενους που τα χρειάζονται, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες να αυξήσουν τη διαφάνεια, να αποδείξουν τη συμμόρφωση και να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα των επιθεωρήσεων των πλοίων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter