Κυρ05192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Λέβητας για όλα τα καύσιμα

0Alfa Laval 1

Η Alfa Laval παρουσίασε τον λέβητα Aalborg μεθανόλης που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα ευρύ φάσμα τύπων καυσίμων, συμπεριλαμβανομένης της μεθανόλης.
Ο λέβητας Aalborg έχει σχεδιαστεί ειδικά με γνώμονα την απαλλαγή από τον άνθρακα και τη μετάβαση καυσίμου. Εκτός από τη λειτουργία με τα σημερινά καύσιμα, συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο, των βιοκαυσίμων και του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), έχει σχεδιαστεί για συμβατότητα με μεθανόλη και άλλα καύσιμα που μειώνουν τις εκπομπές.
Οι λύσεις λέβητα με μεθανόλη θα εγκατασταθούν, για πρώτη φορά, σε νέα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και περισσότερες παραδόσεις βρίσκονται σε εξέλιξη για κρουαζιερόπλοια και δεξαμενόπλοια. Οι παραδόσεις των λεβήτων μεθανόλης προγραμματίζεται να ξεκινήσουν στα τέλη του 2023.
Η Alfa Laval έχει δοκιμάσει τις λειτουργίες λέβητα με μεθανόλη στο Κέντρο Δοκιμών & Εκπαίδευσης Alfa Laval στο Aalborg της Δανίας από τις αρχές του 2021. Τον Νοέμβριο του 2021, το Αμερικανικό Γραφείο Ναυτιλίας (ABS) χορήγησε στην Alfa Laval την πρώτη κατ' αρχήν θαλάσσια έγκριση για τη λειτουργία λεβήτων με μεθανόλη.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter